Αποκαλυπτήρια για τη νέα Porsche 911 GT2 RS Clubsport Evo - Πού βελτιώθηκε


Η Porsche αποκάλυψε την 911 GT2 RS Clubsport Evo, την εξέλιξη του αγωνιστικού της για αγώνες GT2, με βελτιώσεις σε καίριους τομείς.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ - ΦΩΤΟ: PORSCHE
  • 24/4/2023

Η Porsche Motorsport συνεχίζει να εξελίσσει τα αγωνιστικά της στις διάφορες κατηγορίες που συμμετάσχει, είτε ως εργοστασιακή ομάδα, είτε πουλώντας τα αυτοκίνητά της σε ιδιώτες.

Στην κατηγορία GT2, η εταιρεία τρέχει με την 911 RS Clubsport, που εισήχθη το 2019, αλλά μόλις τώρα πήρε την πρώτη της μεγάλη αναβάθμιση με το Evo-kit.

«Με την εισαγωγή της Porsche 911 GT2 RS Clubsport το 2019, η Porsche ήταν ένας από τους πρωτοπόρους στην αναβίωση της κατηγορίας GT2 στον μηχανοκίνητο αθλητισμό», δήλωσε ο Michael Dreiser, Διευθυντής Πωλήσεων Porsche Motorsport. «Βλέπουμε ακόμα εξέλιξη σε αυτή την κατηγορία και θέλουμε να δώσουμε στους πελάτες μας τα μέσα για να συνεχίσουν να ανταγωνίζονται στην κορυφή της κατηγορίας GT2 με το Evo-kit 911 GT2 RS Clubsport».

Το Evo-kit χτίζει πάνω στην 911 GT2 RS γενιάς 991, οπότε διαθέτει τον εν σειρά 6κύλινδρο κινητήρα των 3,8L με δύο turbo, αλλά βελτιώνει την αεροδυναμική του αυτοκινήτου, ενώ διαθέτει νέες ζάντες 18 ιντσών, αναβαθμισμένους αποσβεστήρες και βελτιωμένα συστήματα ασφαλείας.

Στον τομέα της αεροδυναμικής, έχει προστεθεί ένα splitter στο εμπρός μέρος, ενώ πίσω υπάρχει ένα μεγάλο πτερύγιο Gurney για μεγαλύτερα επίπεδα κάθετης δύναμης, αλλά και καλύτερο ισορροπία. 

Επιπλέον, το Evo-kit φέρει πιο φαρδιά φτερά πάνω από τους τροχούς εμπρός και πίσω για να υπάρχει χώρος για τις πιο φαρδιές ζάντες. Στο πίσω μέρος, θα βρει κανείς και μεγαλύτερα ανοίγματα για τη ροή του αέρα, που προσφέρουν καλύτερη ψύξη στα φρένα και τον κινητήρα.

Το ντεμπούτο του νέου αγωνιστικού έγινε στη Μόντσα το περασμένο Σ/Κ, στο πλέον του European Fanatec GT2.