Audi RS Q E-Tron E2: Έτοιμο να μπει στο Dakar και να "δαγκώσει" (photos-video)


Η Audi παρουσίασε τη δεύτερη γενιά του RS Q E-Tron για το Dakar του 2023, μετά την επιτυχημένη της, νικητήρια καμπάνια στο Abu Dhabi Desert Challenge.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: AUDI MOTORSPORT
  • 2/9/2022

Η Audi είναι έτοιμη στο Dakar, μετά τη νικητήρια καμπάνια της στο Abu Dhabi Desert Challenge του 2022, παρουσιάζοντας το νέο Audi RS Q E-Tron E2. Το νέο off-road όχημα της Audi θα πάρει μέρος στο 2022 Morocco Rally, αλλά και το Dakar του 2023

Η Audi έχει προχωρήσει σε σημαντικές αλλαγές σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο, με το Audi RS Q E-Tron E2 να αποτελεί την εξέλιξη του πρώτης έκδοσης. Εξωτερικά, ο συνδυασμός των γκρι και πορτοκαλί χρωματισμών έχει διατηρηθεί, όμως ένα εντελώς νέο αμάξωμα έχει χρησιμοποιηθεί.

«Το Audi RS Q e-tron E2 δεν υιοθετεί κανένα από τα μέρη του αμαξώματος του προγόνου του,» δήλωσε ο επικεφαλής σχεδιασμού για το RS Q e-tron E2, Alex Loffler. Το cockpit του οχήματος είναι εμφανώς πιο φαρδύ, ενώ και το μπροστινό και πίσω μέρος έχουν επανασχεδιαστεί. Εκτός αυτού, τα καλύμματα των τροχών έχουν σχεδόν αφαιρεθεί, αφήνοντάς τους εκτεθειμένους

Το νέο Audi RS Q E-Tron E2 είναι έτσι πολύ πιο ελαφρύ από το προηγούμενο μοντέλο, και παράλληλα προσφέρει πολύ μεγαλύτερη αεροδυναμική ευελιξία και σταθερότητα. Το κέντρο βάρους είναι χαμηλωμένο, και ενώ οι τροποποιήσεις δεν αυξάνουν ιδιαίτερα την τελική ταχύτητα του οχήματος, η οποία είναι περιορισμένη στα 170 km/h, μειώνουν κατά 15% την οπισθέλκουσα, και έτσι μειώνεται η απαιτούμενη ενέργεια που χρειάζεται το ηλεκτρικό off-road να κινηθεί.

Όσον αφορά το κινητήριο σύνολο, το RS Q E-Tron E2, όπως και ο πρόγονός του, χρησιμοποιεί ΜΕΚ για την κίνησή του, φέρει όμως και δύο ηλεκτροκινητήρες που διοχετεύουν τη δύναμη στον μπροστινό και τον πίσω άξονα. Η Audi έφερε αναβαθμίσεις και στο εσωτερικό του οχήματος, με οδηγό και συνοδηγό να λαμβάνουν ανανεωμένα συστήματα χειρισμού, που όμως καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια, σε μία προσπάθεια της Audi να εξοικονομήσει ακόμα περισσότερη ενέργεια. 

Μία διπλή οθόνη έχει προστεθεί, που προσφέρει 4 νέες λειτουργίες οδήγησης οι οποίες είναι διαθέσιμες μέσω ενός μοχλού χειρισμού: Η λειτουργία 'Stage' παρουσιάζει τα σημαντικότερα στοιχεία της διαδρομής του ράλι, όπως συνθήκες και όρια ταχύτητας, ενώ η λειτουργία 'Road' προσφέρει πληροφορίες όσον αφορά τη σήμανση, με την κάμερα οπισθοπορείας να είναι διαθέσιμη μέσω αυτής. Η 'Error' λειτουργία αναγνωρίζει και καταγράφει τυχόν προβλήματα στα συστήματα, και η λειτουργία 'Settings' δίνει πρόσβαση σε ποικίλες ρυθμίσεις του οχήματος.

«Έχουμε συνδυάσει όλα τα σημαντικά 'μαθήματα' σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Το αποτέλεσμα των ιδεών μας είναι η εξέλιξη του E2,» είπε ο Uwe Breuling, επικεφαλής των επιχειρήσεων οχημάτων της Audi Sport. «Η αφοσιωμένη και οικονομικά αποδοτική δουλειά της ομάδας εξέλιξής μας, μας προετοίμασε στην εντέλεια για το δεύτερό μας ράλι Dakar.»

Δείτε το video της επίσημης παρουσίασης: