Αυτή είναι η νέα μασκότ του Nurburgring – Γιατί επιλέχθηκε η αλεπού (video)


Ονομάζεται Legend, φοράει αγωνιστική φόρμα και εφεξής θα γυρνάει σε διάφορα σημεία της πίστας για να φωτογραφίζεται δίπλα στους fans.

  • 11/5/2023

Σε φουλ ρυθμούς εργάζονται τις τελευταίες εβδομάδες οι άνθρωποι του Nurburgring. Λίγο μετά την εφαρμογή κατώτατου ορίου ταχύτητας, ήρθε ακόμα μία ανακοίνωση που αφορά τη νέα μασκότ της πίστας. Πρόκειται για μία αλεπού που ονομάζεται Legend και θα κάνει επίσημο ντεμπούτο στο αγώνα των 24 ωρών που θα διεξαχθεί 18-21 Μαΐου.

Ο Legend είναι ντυμένος με αγωνιστική φόρμα, φοράει καπέλο με τη φράση «We make your heart race» και εφεξής θα γυρνάει σε διάφορα σημεία της πίστας για να βγάζει φωτογραφίες με μικρούς -αλλά και μεγάλους σε ηλικία- λάτρεις της ταχύτητας.

Όπως έγινε γνωστό ο Legend έχει μεγαλώσει στo γνωστό κομμάτι της πίστας Fuchsröhre, όπου σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει «αλεπότρυπα».

Σύμφωνα με τον μύθο, όταν κατασκευάστηκε η πίστα, σε εκείνο το σημείο υπήρχε μια φωλιά αλεπούς και κάπως έτσι προέκυψε η ονομασία.

Θεωρείται ένα από τα πιο εντυπωσιακά κομμάτια της «Πράσινης Κόλασης» με πέντε στροφές όπου ο οδηγός μπορεί να τις περάσει έχοντας το δεξί πόδι στο πάτωμα. Κάπως έτσι προέκυψε η έμπνευση για τον Legend ο οποίος πλέον έχει αποχωριστεί το «πατρικό» του και έχει μετακομίσει στα δάση των λόφων Eifel.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση ο Legend όλα αυτά τα χρόνια έχει βρεθεί δίπλα σε οδηγούς-μύθους με τα πιο σημαντικά ονόματα να είναι αυτά των Niki Lauda, Michael Schumacher, Sebastian Vettel και Max Verstappen.

Τα επίσημα social media της πίστας θα ενημερώνουν τους ακόλουθους για τα σημεία που θα βρίσκεται ο Legend ενώ είναι δεδομένο ότι τις επόμενες εβδομάδες θα λανσαριστούν αναμνηστικά προϊόντα της μασκότ τα οποία θα μπορούν να προμηθεύονται όσοι επισκέπτονται την «Πράσινη Κόλαση».