Αυτή η Ford Mustang των 1.300 PS «γεννήθηκε» για να ντριφτάρει (video)


Η Ford μπαίνει στο πρωτάθλημα Formula Drift με την Mustang RTR Spec 5-FD και οδηγό τον Vaughn Gittin Jr. Δείτε πώς βάζει... φωτιά στην άσφαλτο.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: FORD
  • 3/4/2023

Η έβδομη γενιά της Ford Mustang είναι γεγονός, και πριν τον ερχομό της στις αντιπροσωπείες λανσάρεται μία σειρά αγωνιστικών μοντέλων που βασίζονται στο εμβληματικό pony car. Αυτή περιλαμβάνει ένα μοντέλο ονόματι Mustang RTR Spec 5-FD, με το 'FD' να σημαίνει Formula Drift.

Πρόκειται για ένα όχημα που έχει δημιουργηθεί για ντριφτ, προκειμένου να συμμετάσχει στη σεζόν του 2023 του Formula Drift.

Το δημιούργημα της Ford με την RTR Vehicles δεν είναι μία «συμβατική» Ford Mustang που έχει ντυθεί με την αγωνιστική της στολή, αφού περισσότερο από 1.300 PS κρύβονται κάτω από το κάλυμμα του κινητήρα. Κι άλλες αγωνιστικές αναβαθμίσεις έχουν γίνει, όπως για παράδειγμα στην ανάρτηση, η οποία έχει ενισχυθεί ώστε να μπορεί να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις του ντριφτ, ενώ και το σύστημα διεύθυνσης είναι σαφώς βελτιωμένο, προσφέροντας μεγαλύτερη ευκολία στον χειρισμό του οχήματος από τον οδηγό.

Πίσω από το τιμόνι του πανίσχυρου μοντέλου θα βρεθεί ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής του Formula Drift, Vaughn Gittin Jr., ο οποίος επιστρέφει στην ενεργό δράση μετά από ένα «διάλειμμα» ενός έτους. Ο Gittin είναι μέλος της ομάδας RTR Vehicles, η οποία θα συμμετέχει με τρία οχήματα στο πρωτάθλημα.

«Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που ανακοινώνω, όχι μόνο ότι θα ξαναβρεθώ πίσω από το τιμόνι μιας αγωνιστικής Mustang RTR με το χαρακτηριστικό, άγριό μας στυλ και σημαντικές αναβαθμίσεις που αυξάνουν τις επιδόσεις, αλλά είμαι και ιδιαίτερα χαρούμενος που η Ford και η RTR δούλεψαν σκληρά για να φέρουν ένα τέλειο αποτέλεσμα, χρησιμοποιώντας το νέο ηλεκτρονικό φρένο ντριφτ,» είπε ο Gittin. «Ο Chelsea DeNofa κι έγω είχαμε την τιμή να συνεργαστούμε με την ομάδα μηχανικών της Ford για την εξέλιξη. Ο στόχος μας ήταν να χαρίσουμε ακόμα μεγαλύτερα χαμόγελα στους ιδιοκτήτες των νέων Mustang.»

Το φρένο στο οποίο αναφέρεται ο Gittin δεν είναι αποκλειστική προσθήκη της αγωνιστικής Mustang, αφού προσφέρεται και στο συμβατικό μοντέλο για τον δρόμο. Συνοδεύει τον EcoBoost κινητήρα χωρητικότητας 2,3 L, είτε τον GT χωρητικότητας 5,0 L, με μηχανικό ή αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, και έχει την ίδια χρήση με το χειρόφρενο, αλλά «κουβαλά» τριπλάσια δύναμη.

Δείτε την Mustang RTR Spec 5-FD εν δράσει...