Αυτός είναι ο... Lionel Messi του μηχανοκίνητου αθλητισμού


Ο Agustin Canapino θα φορέσει τα χρώματα της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της Αργεντινής στην Ινδιανάπολη, τιμώντας την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2022.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: Juncos Hollinger Racing
  • 19/5/2023

Ο Agustin Canapino θα «ντυθεί» στα χρώματα της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της Αργεντινής στα 500 μίλια της Ινδιανάπολης, στο πλαίσιο της καμπάνιας για την ενίσχυση του τουρισμού στην πατρίδα του και τιμώντας τη νίκη της «παρέας» του Lionel Messi στο περσινό Μουντιάλ

Ο Αργεντινός οδηγός αγώνων έχει δώσει μία πνοή ανανέωσης και μία «δεύτερη ευκαιρία» στον μηχανοκίνητο αθλητισμό της χώρας του, με την αναπάντεχη συμμετοχή του στο φετινό πρωτάθλημα IndyCar.

Η Λατινική Αμερική φαινόταν να είναι «ξεχασμένη» από τον κόσμο, όσον αφορά το μηχανοκίνητο αθλητισμό, μετά το τέλος της εποχής των Κολομβιανών. Ο 33χρονος Canapino έφερε μία μεγάλη μερίδα κόσμου στο σπορ, αφού είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στην Αργεντινή. Έχοντας κερδίσει 15 τίτλους σε εθνικά πρωταθλήματα αυτοκινήτων τουρισμού, είναι ένα αστέρι της Λατινικής Αμερικής.

Μάλιστα, το 2018 κατέκτησε το βραβείο του sportsman της χρονιάς, 'Olimpia de Oro'. Ο μοναδικός εκπρόσωπος του μηχανοκίνητου αθλητισμού που είχε καταφέρει κάτι ανάλογο, ήταν ο Juan Manuel Fangio.

Ως rookie, ο Canapino εξέπληξε τους πάντες. Μη έχοντας εμπειρία στα μονοθέσια και όντας μέλος μιας μικρής αργεντίνικης ομάδας, της Juncos Hollinger Racing, έδειξε ότι η προσαρμοστικότητα είναι το «κλειδί» για μια επιτυχημένη σεζόν. Ανάμεσα σε καταξιωμένους οδηγούς στα IndyCar, πήρε δύο φορές τη 12η θέση, στην πίστα της Αγίας Πετρούπολης και στο οβάλ του Τέξας. Με 5 αγώνες να έχουν ολοκληρωθεί και 27 οδηγούς να απαρτίζουν το φετινό grid, ο Canapino βρίσκεται στη 19η θέση της γενικής κατάταξης.

Τώρα, ο Canapino φτάνει στην Ινδιανάπολη για τον εμβληματικό αγώνα των 500 μιλίων, για τον οποίο θα προσπαθήσει να καταταγεί. Αν τα καταφέρει, θα είναι ο πρώτος Αργεντινός μετά τον Raul Riganti το 1940. Ο πιλότος της Juncos θα φορέσει τα γαλανόλευκα, με τη χορηγία της AFA (Argentina Football Association), τιμώντας τη νίκη της χώρας του στο Μundial του 2022.

Τόσο η στολή του, όσο και το livery του μονοθεσίου έχουν εμπνευστεί από τη στολή της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου, θυμίζοντας κάτι από Messi και Di Maria. Γαλάζιες και λευκές ρίγες «τρέχουν» κατά μήκος του οχήματος, ενώ τρία χρυσά αστέρια έχουν προστεθεί στο πλαϊνό, ένα για κάθε κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου ποδοσφαίρου.