«Βόμβα» αποχώρησης από τη Volkswagen!


Η μάρκα Volkswagen αποχωρεί από τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, επικεντρώνοντας όλες τις δυνάμεις της στην ανάπτυξη της ηλεκτροκίνητης γκάμας μοντέλων της

  • ΓΙΑΝΝΗΣ-ΜΑΡΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
  • 1/12/2020

Η Volkswagen Motorsport αναστέλλει τις δραστηριότητές της, με τους 169 εργαζόμενους να «μετακομίζουν» από τις εγκαταστάσεις της Volkswagen Motorsport GmbH στο Ανόβερο, στα κεντρικά της εταιρίας, στο Wolfsburg.

Η απόφαση της Volkswagen έχει άμεση εφαρμογή, όπερ σημαίνει πως δεν θα υπάρξει από την 1η Ιανουαρίου του 2021 εργοστασιακή συμμετοχή της μάρκας σε οποιαδήποτε μορφή αγώνων. Η Volkswagen, ωστόσο, αποσαφήνισε πως έχει ήδη εξασφαλιστεί η μακροχρόνια υποστήριξη με ανταλλακτικά, όλων των κατόχων Polo GTI R5 και Golf GTI TCR.

Αποσαφηνίζεται πως η απόφαση αφορά αποκλειστικά στη μάρκα Volkswagen και όχι στις υπόλοιπες μάρκες που ανήκουν μετοχικά στον Όμιλο, όπως η Porsche και η Lamborghini, δηλαδή μάρκες με μακρά παράδοση στον μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Δεν έχουν περάσει παρά λίγες ημέρες, άλλωστε, από τότε που πηγές από το περιβάλλον του Volkswagen Group ανέφεραν πως ο Όμιλος εξετάζει πολύ σοβαρά την εμπλοκή του στη Formula 1, πιθανότατα από το 2023.