Dakar 2006: Ανατροπή σκηνικού!


Mόλις τρεις ημέρες πριν το τέλος του 28ου Rally Dakar, ο Στεφάν Πετερανσέλ της Mitsubishi...πέταξε για δεύτερη φορά μία πολύτιμη νίκη. Πέρασε μπροστά ο Αλφάντ ακολυθεί κατά πόδας η VW με τον Ντε Βιλιέρ!
  • 13/1/2006
Mόλις τρεις ημέρες πριν το τέλος του 28ου Rally Dakar, ο Στεφάν Πετερανσέλ της Mitsubishi...πέταξε για δεύτερη φορά μία πολύτιμη νίκη. Η πρώτη ήταν το 2003 όταν μία ημέρα πριν τον τερματισμό είχε χτυπήσει σε πέτρα με το Mitsubishi Pajero και είχε καταστρέψει τον εμπρός τροχό και τη νίκη είχε πάρει ο Χιρόσι Μασουόκα με Mitsubishi, ενώ φέτος τρεις ημέρες πριν τον τερματισμό ένα δέντρο αλλά και τα προβλήματα στα φρένα του Pajero τον...έστειλαν στην τέταρτη θέση από την πρώτη που βρισκόταν.
Το πιο ουσιαστικό πρόβλημα όμως ήταν ότι προσέκρουσε σε δέντρο και δημιούργησε σοβαρή ζημιά στο πίσω αριστερό μέρος του αυτοκινήτου με αποτέλεσμα να χάσει πολύτιμο χρόνο. Ευτυχώς όμως για την Mitsubishi την πρωτοπορία πήρε ο παγκόσμιος πρωταθλητής αλπικού σκι Λουκ Αλφάντ. Μετά από αυτό το απρόσμενο συμβάν της 12ης ε.δ (Βamako ? Labe, 872 χλμ.) τα πάντα είναι πλέον ανοιχτά για την κατηγορία των αυτοκινήτων διότι η διαφορά που χωρίζει τον Αλφάντ (Mitsubishi) από τον Ντε Βιλιέρ (VW) είναι μόλις 20’! Χρόνος μηδαμινός για ένα αγώνα όπως είναι το Dakar...
O αγώνας λοιπόν αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο Μαλί και βαδίζει προς τη Σενεγάλη και τον τερματισμό του, το περίφημο Ντακάρ. Την 12η ε.δ στις μοτοσικλέτες κέρδισε ο Σιρίλ Ντεσπρέ (ΚΤΜ) - τέταρτη συνεχόμενη μετά τον τραυματισμό του στη Μαυριτανία αλλά και 14η σε όλα τα Dakar- αλλά την πρωτοπορία εξακολουθεί να έχει ο Μαρκ Κομά (ΚΤΜ). Στα αυτοκίνητα ταχύτερος ήταν ο Λουκ Αλφάντ (Mitsubishi) και στα φορτηγά ο Στέϊσι (ΜΑΝ) - τέταρτη συνεχόμενη νίκη σε ε.δ. και για τον Ολλανδό - όμως την πρώτη θέση κρατάει ο Ρώσος Βλαντιμίρ Τσαγκίν με KAMAZ. To 28o Rally Dakar συνεχίζεται την Παρασκευή και το Σάββατο και την Κυριακή θα γίνει...η λύτρωση των «ηρώων» στο Nτακάρ της Σενεγάλης.

Βασίλης Χειλάκης