Dakar 2006: Πετάει η Mitsubishi!


Πέντε ημέρες πριν το τέλος του 28ου Dakar και μία μετά το τραγικό θάνατο του 41χρονου Αυστραλού Άντι Κάλντικοτ (ΚΤΜ), o «μαραθώνιος» του μηχανοκίνητου αθλητισμού βρίσκεται υπό την καθοδήγηση του Στεφάν Πετερανσέλ της Μitsubishi.
  • 11/1/2006
Πέντε ημέρες πριν το τέλος του 28ου Dakar και μία μετά το τραγικό θάνατο του 41χρονου Αυστραλού Άντι Κάλντικοτ (ΚΤΜ), o «μαραθώνιος» του μηχανοκίνητου αθλητισμού βρίσκεται υπό την καθοδήγηση του Στεφάν Πετερανσέλ της Μitsubishi. O Γάλλος οδηγός παρά το γεγονός ότι δεν ήταν ο ταχύτερος της ημέρας (Κiffa ? Kayes, 333 χλμ) - ο Κάρλος Σάινθ ήταν ο γρηγορότερος και κέρδισε την τέταρτη ε.δ στο πρώτο του Dakar - αύξησε κι άλλο τη διαφορά από τον Λουκ Αλφάντ (Mitsusbishi) και μόνο μία...ατυχία θα του στερήσει τη νίκη αλλά και την έκτη συνεχόμενη για τη Mitsubishi. O παγκόσμιος πρωταθλητής του αλπικού σκι Λουκ Αλφάντ έχασε χθες περίπου 30’ όταν συγκρούστηκε...με δέντρο και χρειάστηκε να επισκευάσει τον μπροστινό τροχό του Μitsubishi Pajero.
Aυτός όμως που ήταν φανερά συγκινημένος από τον θάνατο του Κάλντικοτ ήταν ο Πετερανσέλ, αφού έχει κερδίσει έξι φορές με μηχανή και είναι ο μόνος που μπορεί να καταλάβει το μέγεθος μίας τέτοιας απώλειας ανθρώπου. Μάλιστα προχθές κέρδισε την 51η ε.δ σε αγώνα Dakar αλλά ήταν απογοητευμένος από το θλιβερό γεγονός και δεν το χάρηκε καθόλου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Στέφαν Πετερανσέλ έχει πλέον μία διαφορά 40’ από τον Αλφάντ και 1h 03’ από τον Ντε Βιλλιέρ της VW. Η Γιούτα Κλάινσμιτ με VW είναι στην πέμπτη θέση και ο Κάρλος Σάινθ βρίσκεται στην 12η θέση.
Στις μοτοσικλέτες ο Μαρκ Κομά (ΚΤΜ) κέρδισε την ε.δ. και διατήρησε την πρωτοπορία του, ενώ στα φορτηγά ο Ολλανδός Στέϊσι με MAN κέρδισε την ε.δ. αλλά παρέμεινε δεύτερος στη γενική κατάταξη του αγώνα πίσω από τον Βλαντιμίρ Τσαγκίν με ΚΑΜΑΖ.