Dakar 2006: Σκοτώθηκε ο Άντι Κάλντικοτ!


Το 28ο Dakar Rally ντύθηκε ξανά στα «μαύρα» αφού μετά το περσινό θάνατο του Ιταλού Φαμπρίτζιο Μεόνι (ΚΤΜ) φέτος είχαμε έναν ακόμη θάνατο αναβάτη. Η αλήθεια είναι ότι οι αναβάτες είναι οι πραγματικοί «ήρωες» του μαραθωνίου του παγκόσμιου μηχανοκίνητου αθλητισμού, αφού πέρυσι εκτός από τον Μεόνι είχε σκοτωθεί και ο Ισπανός Περέθ.
  • 9/1/2006
Το 28ο Dakar Rally ντύθηκε ξανά στα «μαύρα» αφού μετά το περσινό θάνατο του Ιταλού Φαμπρίτζιο Μεόνι (ΚΤΜ) φέτος είχαμε έναν ακόμη θάνατο αναβάτη. Η αλήθεια είναι ότι οι αναβάτες είναι οι πραγματικοί «ήρωες» του μαραθωνίου του παγκόσμιου μηχανοκίνητου αθλητισμού, αφού πέρυσι εκτός από τον Μεόνι είχε σκοτωθεί και ο Ισπανός Περέθ. Ο 41χρονος Αυστραλός Άντι Κάλντικοτ της ΚΤΜ άφησε την τελευταία του πνοή στο 250ο χιλιόμετρο της ειδικής διαδρομής από το Nouakchott στο Κiffa και συγκεκριμένα σε ένα άκρως γρήγορο κομμάτι της.
Το άτυχο συμβάν συνέβη χθες στις 11.31 π.μ. Οι οργανωτές του αγώνας έστειλαν ευθύς αμέσως το ελικόπτερο με το γιατρούς το οποίο έφθασε στο σημείο του ατυχήματος στις 11:55 π.μ. οι οποίοι απλά διαπίστωσαν το θάνατό του.
Ο Άντι Κάλντικοτ ήταν σε ηλικία 41 χρόνων και συμμετείχε για τρίτη φορά σε αγώνα Dakar. To 2005 είχε τερματίσει στην έκτη θέση της γενικής κατάταξης, ενώ φέτος βρισκόταν στην 10η θέση της κατάταξης έχοντας κερδίσει μάλιστα και μία ε.δ. την 5η του αγώνα που διεξήχθη στο Μαρόκο.

Bασίλης Χειλάκης