Δεν θα πέφτει καρφίτσα στα 100 χρόνια από τον πρώτο 24ωρο αγώνα στο Le Mans


Στα 100 χρόνια από τον πρώτο 24ωρο αγώνα στο Le Μans θα γίνεται το αδιαχώρητο, καθώς όλα τα εισιτήρια έχουν εξαντληθεί.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ - ΦΩΤΟ: Gabi Tomescu/focuspackmedia.com
  • 1/2/2023

Το 2023 σηματοδοτεί τα 100 χρόνια από τη διεξαγωγή του πρώτου αγώνα 24 ωρών στο Circuit de la Sarthe, στην κεντρική Γαλλία.

Σε αυτό το ορόσημο για τον πιο φημισμένο αγώνα αντοχής του πλανήτη, θα συμμετέχουν στη νεοσύστατη Hypercar κατηγορία εταιρείες όπως η Toyota, η Peugeot, η Ferrari, η Porsche, η Cadillac, η Glickenhaus και η Vanwall, σε ένα grid γεμάτο ταλέντο και πολύ βαριά ονόματα.

Κάπως έτσι, η φετινή έκδοση του 24ωρου αναμένεται με έντονο ενδιαφέρον, τόσο για τους τηλεθεατές, αλλά κυρίως για όσους το ζήσουν από κοντά.

Αυτό φαίνεται κι από το γεγονός πως, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ACO, Pierre Fillon, στον φετινό αγώνα αναμένεται να παραστούν 300.000 θεατές.

«Όπως γνωρίζουν αρκετοί, το φετινό Le Mans είναι sold-out,» δήλωσε στο Dailysportscar.com. «Ξέρω πως αρκετοί απογοητεύτηκαν που δεν πρόλαβαν να εξασφαλίσουν ένα εισιτήριο, αλλά είμαστε στο ανώτατο όριο των θεατών που μπορούμε να δεχτούμε στην πίστα, και λυπάμαι πολύ που δεν μπορούμε να φιλοξενήσουμε περισσότερους.»

Θυμίζουμε πως μαζί με τα Hypercar, αγωνίζεται και η κατηγορία των LMP2, καθώς και τα GTE για τελευταία φορά, μόνο με ημι-ιδιωτικές ή πλήρως ιδιωτικές συμμετοχές.