Δυναμική παρουσία η Honda στα motorsports το 2013


Η Honda Motor Co, Ltd  στην προσπάθεια της να συνεχίσει τη δυναμική παρουσία της στο χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού παρουσίασε το πρόγραμμα των αγωνιστικών της δραστηριοτήτων για το 2013.

  • 10/2/2013

Η Honda Motor Co, Ltd  στην προσπάθεια της να συνεχίσει τη δυναμική παρουσία της στο χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού παρουσίασε το πρόγραμμα των αγωνιστικών της δραστηριοτήτων για το 2013.

Από την εποχή της ίδρυσης της η Honda οι αγώνες αποτελούν αναπόσπαστο συστατικό του DNA της εταιρείας η οποία συμμετέχει ενεργά ή παρέχει υποστήριξη σε περισσότερες από 100 κατηγορίες του μηχανοκίνητου αθλητισμού σε ολόκληρο τον κόσμο.

Για το 2013 η Honda θα συνεχίσει να ενισχύει τη συμμετοχή της στους αγώνες του μηχανοκίνητου αθλητισμού σε παγκόσμιο επίπεδο, προκειμένου να εξασφαλίσει περαιτέρω ανάπτυξη αλλά και να ανταποκριθεί στις προσδοκίες ακόμη περισσοτέρων πελατών σε ολόκληρο τον κόσμο.

Πρωταθλήματα Μοτοσυκλέτας

Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μοτοσυκλέτας στην κατηγορία MotoGP η εργοστασιακή ομάδα της Honda θα συμμετάσχει με 2 αναβάτες, τον περσινό οδηγό της ομάδος Dani Pedrosa καθώς επίσης και τον Marc Márquez, πρωταθλητή της κατηγορίας Moto2 για το 2012. Και οι δύο αναβάτες θα χρησιμοποιήσουν την RC213V, η οποία έχει βελτιωμένη απόδοση, με στόχο την κατάκτηση και των 3 πρωταθλημάτων – πρωτάθλημα αναβατών – πρωτάθλημα ομάδος και πρωτάθλημα κατασκευαστή. Παράλληλα η Honda θα παρέχει μοτοσυκλέτες και σε «δορυφορικές» ομάδες υποστηρίζοντας συνολικά τρεις (3) ομάδες και τέσσερεις (4) αναβάτες.

Στην κατηγορία Moto2, η Honda είναι ο αποκλειστικός προμηθευτής κινητήρων σε όλες τις ομάδες που συμμετέχουν στο θεσμό, παρέχοντας ένα κινητήρα ο οποίος βασίζεται σε αυτόν του CBR600RR. Η Honda αποφάσισε να συνεχίσει να είναι ο επίσημος προμηθευτής κινητήρων για  άλλα τρία (3) χρόνια μέχρι το 2015. Με στόχο την αναθέρμανση των αγώνων μοτοσικλέτας στην περιοχή της Ασίας, η Honda θα παρέχει υποστήριξη στην ομάδα Idemitsu Honda Team Asia, μία νέα ομάδα η οποία θα συμμετέχει στην κατηγορία Moto2 το 2013. Διευθυντής της ομάδας θα είναι Tadayuki Okada, ενώ ο Yuki Takahashi που συμμετέχει για 4η χρονιά στην κατηγορία Moto2, θα είναι ο αναβάτης της ομάδος.

Στο ιαπωνικό πρωτάθλημα motocross - MFJ All Japan Motocross Championship Series, ο περσινός πρωταθλητής Akira Narita θα αγωνιστεί ξανά στην κορυφαία κατηγορία IA1 μαζί με τον Makoto Ogata, ο οποίος τερμάτισε έκτος στο περσινό πρωτάθλημα. Στην κατηγορία ΙΑ2, αναβάτης της ομάδος θα είναι ο Masami Tanaka, ο οποίος κατέκτησε την τρίτη θέση στην κατηγορία το 2012.

Παράλληλα η Honda στοχεύει να κατακτήσει τίτλους και σε άλλα πρωταθλήματα ανά τον κόσμο συμπεριλαμβανομένου του FIM Superbike World Championship Series, του FIM World Motocross Championship Series, του FIM Trial World Championship Series, και του  Asia Road Racing Series Championship.

Σημαντικό στοιχείο στο χώρο των αγώνων  μοτοσυκλέτας αποτελεί και η συμμετοχή της εταιρείας στο Dakar Rally 2013 για πρώτη φορά σε 24 χρόνια. Το πλήθος των στοιχείων και η τεχνογνωσία που συγκέντρωσε η ομάδα από τη συμμετοχή της αυτή καθώς επίσης και το γεγονός ότι τερμάτισαν και οι 3 οδηγοί έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην αποφαση της εταιρείας να συμμετέχει και στον αγώνα του 2014.

Πρωταθλήματα Αυτοκινήτου

Η Honda συμμετείχε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αυτοκινήτων Τουρισμού (WTCC) του 2012, πραγματοποιώντας πρώτη εμφάνιση στην Ιαπωνία τον Οκτώβριο του 2012. Αυτή τη χρονιά η εταιρεία θα συμμετέχει σε όλους τους αγώνες του πρωταθλήματος WTCC με την εργοστασιακή ομάδα Honda Racing Team JAS με 2 αυτοκίνητα, τα οποία στηρίζονται στο 5-θυρο Civic που διατίθεται στην Ευρωπαϊκή αγορά.  Οδηγοί της ομάδος θα είναι ο Gabriele Tarquini καθώς επίσης και ο Tiago Monteiro, ο οποίος κατέκτησε την Τρίτη θέση του βάθρου των νικητών στον τελευταίο αγώνα της περσινής χρονιάς στο Macau.

Στο πρωτάθλημα SUPER GT  η Honda θα συμμετέχει στην κατηγορία GT500 με το HSV-010 GT, με στόχο να κατακτήσει τους τίτλους του πρωταθλήματος οδηγών και ομάδος χρησιμοποιώντας 5 οδηγούς και 5 αυτοκίνητα. Στην κατηγορία GT300, η Honda θα υποστηρίξει δύο ομάδες ιδιωτών, παρέχοντας το CR-Z εφοδιασμένο με αγωνιστικό υβριδικό σύστημα. Ξεκινώντας από το 2014 η Honda σχεδιάζει να συμμετέχει στην κατηγορία GT500 με αγωνιστικά αυτοκίνητα SUPER GT, τα οποία θα βασίζονται στο NSX Concept.

Στην ιαπωνική Πρωτάθλημα SUPER FORMULA Series - νέο όνομα για τo πρώην Ιαπωνικό Πρωτάθλημα Formula Nippon- η Honda θα υποστηρίξει με κινητήρες 3.4L V8 HR12E οκτώ (8) αυτοκίνητα τεσσάρων (4)  ομάδων, με στόχο την κατάκτηση του πρωταθλήματος οδηγών και ομάδος.

Στο πρωτάθλημα αυτοκινήτων IndyCar Series στη Βόρεια Αμερική η Honda θα προμηθεύσει τον 2.2L V6 turbo κινητήρα HI13RT σε επτά ομάδες και 11 αυτοκίνητα, καθώς επιδιώκει να κερδίσει τον τίτλο τους πρωταθλήματος κατασκευαστών. Ο Ιάπωνας οδηγός Takuma Sato θα αγωνιστεί σε όλους αγώνες του πρωταθλήματος IndyCar Series για 4η συνεχή χρονιά, με την ομάδα της AJ Foyt Racing, καθώς επίσης σε επιλεγμένους αγώνες του ιαπωνικού πρωταθλήματος SUPER FORMULA Series επιλεκτικά αυτή τη σεζόν όπως τον πρώτο αγώνα της σεζόν.