Έρευνα: Το motorsport παραμένει 4ο δημοφιλέστερο σπορ στην Ελλάδα - Ποια η άποψη των Ελλήνων για αγώνα F1 και MotoGP


Έρευνα της Κάπα Research φανερώνει τη δημοφιλία του μηχανοκίνητου αθλητισμού στην Ελλάδα, την άποψη των Ελλήνων για το Ράλλυ Ακρόπολις, αλλά και το ενδεχόμενο διεξαγωγής αγώνα F1 ή MotoGP στη χώρα.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ - ΦΩΤΟ: RED BULL CONTENT POOL, KAPA RESEARCH
  • 8/12/2022

Το Υφυπουργείο Αθλητισμού και η Motorsport Greece διοργάνωσαν συνέδριο με αντικείμενο τη συνολική αποτίμηση του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2022. Ως προς το οικονομικό αποτέλεσμα και το κοινωνικό του πρόσωπο, καθώς και άλλους τομείς, όπως το περιβαλλοντικό του αποτύπωμα και μάλιστα στη νέα, υβριδική εποχή του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ.

Για την εξαγωγή ασφαλών συμπερασμάτων αναφορικά με την επίδραση του αγώνα στην ελληνική κοινωνία εκπονήθηκε σχετική έρευνα από την Κάπα Research, με 1.994 άτομα να συμμετέχουν κι από τις 13 περιφέρειες της χώρας.

Ο κ. Αλέξης Ρουτζούνης, Διευθυντής Ερευνών της εταιρείας, αναλύοντας τα αποτελέσματα στάθηκε στην ολοένα και μεγαλύτερη διείσδυση του μηχανοκίνητου αθλητισμού στο ελληνικό κοινό η οποία αγγίζει πλέον το 13%, επίδοση υψηλότερη από εκείνη παραδοσιακών αθλημάτων όπως το τένις, το βόλεϊ και το πόλο.

Ειδικότερα, το Ράλλυ Ακρόπολις απολαμβάνει σημαντικά ποσοστά δημοφιλίας της τάξης του 83%, ενώ ιδιαιτέρως επιτυχημένη κρίνεται η φετινή διοργάνωση από τη μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών (62%), με μόλις το 4% να εκφράζει αντίθετη άποψη.

Επίσης, τα στοιχεία φανερώνουν ότι αναγνωρίζεται η σημασία της επιστροφής του αγώνα στο WRC για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά (80%) αλλά και η συνολικότερη αξία του θεσμού, τόσο για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό στην Ελλάδα (75%) όσο και για τη διεθνή προβολή που προσφέρει στη χώρα (79%).

Τι ισχύει για Formula 1 και MotoGP 

Σε ό,τι αφορά το ενδιαφέρον για διεκδίκηση αγώνα MotoGP από τη χώρα μας, το 63% απάντησε θετικά, εκ των οποίων το 74% ήταν μέρος των φίλων του motorsport.

Στα της F1, το αντίστοιχο ποσοστό ανήλθε στο 73%, με το «Σίγουρα ναι» να καταλαμβάνει ποσοστό 45%.

Μπορείτε να δείτε όλη την έρευνα εδώ.