Έτοιμη να παλέψει για τη νίκη η Honda στο Dakar (VIDEO)


Με δυνατό ρόστερ αναβατών και «όπλο» τη νέα CRF450 Rally το Team HRC απειλεί την ΚΤΜ.

  • 31/12/2013

To TEAM HRC ολοκλήρωσε την προετοιμασία του και δηλώνει πανέτοιμο για το Rally Dakar που διεξάγεται από τις 5 έως και τις 18 Ιανουαρίου στα εδάφη της Αργεντινής, της Βολιβίας και της Χιλής.

Πέντε αναβάτες θα οδηγήσουν την ολοκαίνουργια CRF450 Rally, με στόχο να σταματήσουν την κυριαρχία της KTM.

Ο λόγος για τους: Helder Rodrigues (Πορτογαλία), Sam Sunderland (Μεγάλη Βρετανία), Javier Pizzolito (Αργεντινή), Joan Barreda (Ισπανία) και Paulo Goncalves (Πορτογαλία).

To TEAM HRC έχει πραγματοποιήσει ένα εξαντλητικό πρόγραμμα δοκιμών με τη νέα μοτοσυκλέτα καθώς συμμετείχε και κέρδισε με αυτή στο Morocco Rally 2013 και στο Merzouga Rally 2013, αγώνες  που υποβάλουν αναβάτες και μοτοσυκλέτες σε δοκιμασία, αντίστοιχη με αυτή του Dakar.

Η Honda στην προσπάθεια της να βοηθήσει στην εξάπλωση των αγώνων προγραμματίζει τη δημιουργία μία αντίστοιχης μοτοσυκλέτας παραγωγής για ιδιώτες και ομάδες που θα θελήσουν να συμμετέχουν σε τέτοιου είδους αγώνες. Για το λόγο αυτό θα παραχωρήσει ένα μοντέλο προπαραγωγής CRF450 Rally και τεχνική υποστήριξη σε 3 αναβάτες, τον Pablo Rodriguez (Αργεντινή), τον Jean Azevedo (Βραζιλία) και την Laia Sanz (Ισπανία) προκειμένου να συμμετέχουν στο Rally Dakar.

«Το τμήμα ανάπτυξης και σχεδιασμού μοτοσυκλετών της εταιρείας μας σε συνεργασία με την HRC επικεντρώθηκαν στη δημιουργία μίας εξαιρετικής μοτοσυκλέτας και μίας ομάδας που θα μπορεί να κερδίσει. Στη διάρκεια του Dakar, που διαρκεί για περισσότερο από δύο εβδομάδες θα αγωνιστούμε για να τερματίσουμε και να μοιραστούμε τα όνειρα μας και τον ενθουσιασμό μας με τους πελάτες μας», δήλωσε ο πρόεδρος του HRC, Tetsuo Suzuki.

Από την πλευρά του, ο διευθυντής της αγωνιστικής ομάδας για το Dakar, Katsumi Yamazaki είπε: «Όλα ήταν καινούργια και μάθαμε πολλά από τη συμμετοχή μας στο Dakar Rally 2013,καθώς είχαν περάσει 24 ολόκληρα χρόνια από την τελευταία μας συμμετοχή στο Dakar. Φέτος έχουμε δημιουργήσει μία ομάδα που έχει όλα τα εχέγγυα να κερδίσει, λαμβάνοντας υπόψη μας τις ανάγκες της μοτοσυκλέτας, των αναβατών και των υπόλοιπων μελών της ομάδος. Είμαστε αισιόδοξοι ότι είμαστε στη σωστή κατεύθυνση μετά τις δύο νίκες που πραγματοποιήσαμε στο ράλι του Morocco και του Merzouga συμμετέχοντας με την ολοκαίνουργια CRF450 Rally. Πιστεύω ακράδαντα ότι η ομάδα μας θα κάνει ότι είναι δυνατόν προκειμένου να πετύχουμε τον τελικό μας στόχο που είναι η νίκη στο Dakar».