Ferrari 499P: Αποκαλυπτήρια για το Le Mans Hypercar των 680 PS (video-photos)


Η Ferrari παρουσίασε το υβριδικό της «όπλο» με το οποίο επιστρέφει στο WEC και στοχεύει στη νίκη στις 24 ώρες του Le Mans μετά από 50 χρόνια.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ - ΦΩΤΟ: FERRARI
  • 30/10/2022

Και το όνομα αυτού, 499P. Αυτό είναι το hypercar με το οποίο η Ferrari επιστρέφει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής (WEC) το 2023.

Η ιταλική φίρμα παρουσίασε το υβριδικό υπεραυτοκίνητο, που τόσο από πλευράς ονομασίας όσο και από πλευράς χρωμάτων, αποκαθιστά την ιστορική της σύνδεση με την 312 P, με την οποία συμμετείχε για τελευταία φορά στο WEC πριν από 50 χρόνια. Ο στόχος της, δεν είναι άλλος από την κατάκτηση του πρωταθλήματος και ασφαλώς τη νίκη στις φημισμένες 24 ώρες του Le Mans.

Στο παρελθόν, τα πρωτότυπά της προσδιορίζονταν από το γράμμα P (prototype) το οποίο ακολουθούσε τον αριθμό του κυβισμού του κινητήρα. Στο 499P ισχύει ακριβώς το ίδιο, καθώς το 499 αναφέρεται στη χωρητικότητα, σε cc, καθενός από τους 6 κυλίνδρους του 3λιτρου V6 κινητήρα twin turbo.

Το τετρακίνητο πρωτότυπο συμμορφώνεται με τους τεχνικούς κανονισμούς και τις απαιτήσεις της κατηγορίας Le Mans Hypercar. Έτσι, διαθέτει υβριδικό κινητήριο σύνολο, που αποδίδει συνδυαστική ισχύ 680 PS και έχει ελάχιστο βάρος όχι λιγότερο από 1.030 kg. Η Ferrari αναφέρει ότι ο κινητήρας έχει την ίδια αρχιτεκτονική με αυτόν της Ferrari 296 GT3 που θέλει να πρωταγωνιστήσει στα πρωταθλήματα Gran Turismo του 2023, αλλά ξεκαθαρίζει ότι είναι διαφορετικός.

Έχει απόδοση που περιορίζεται στους 680 PS για να συμμορφώνεται με τους κανονισμούς και συνοδεύεται από τον ηλεκτροκινητήρα, που είναι τοποθετημένος στον εμπρός άξονα και αποδίδει μέγιστη ισχύ 272 PS. Τροφοδοτείται από μπαταρία 900 V εμπνευσμένη από την Formula 1 η οποία φορτίζει στη διαδικασία του φρεναρίσματος (ERS). Η κίνηση μεταδίδεται σε όλους τους τροχούς μέσω ενός 7τάχυτου σειριακού κιβωτίου ταχυτήτων.

Ο σχεδιασμός της νέας Ferrari 499P βελτιώθηκε με την υποστήριξη του Ferrari Styling Center υπό τη διεύθυνση του Flavio Manzoni. Τα τεχνικά και αεροδυναμικά χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου έχουν βελτιωθεί μέσω απλών, καμπυλωτών σχημάτων, μια ρητή έκφραση του DNA της Ferrari. Η ισορροπία ανάμεσα στις έντονες γραμμές και στις καμπύλες επιφάνειες είναι εμφανής.

Το πίσω μέρος είναι η απόλυτη έκφραση του τρόπου συνδυασμού τεχνολογίας, αεροδυναμικής και σχεδίασης. Ένα λεπτό «δέρμα» από ανθρακονήματα καλύπτει τις διάφορες λειτουργίες, αφήνοντας τους τροχούς και την ανάρτηση εντελώς ορατές. Η ουρά χαρακτηρίζεται από μία διπλή, οριζόντια, αεροτομή.

Χτισμένη σε ένα ολοκαίνουργιο μονοκόκ πλαίσιο από ανθρακονήματα, η Ferrari 499P διαθέτει λύσεις που αντιπροσωπεύουν την αιχμή της τεχνολογίας μηχανοκίνητου αθλητισμού. Η γεωμετρία της ανάρτησης τύπου διπλού ψαλιδιού, έχει ως αποτέλεσμα εξαιρετικές ιδιότητες ακαμψίας απόσβεσης, τα οφέλη της οποίας είναι εμφανή τόσο στη μέγιστη ταχύτητα όσο και στις στροφές. Οσο για το σύστημα πέδησης, διαθέτει σύστημα break-by-wire για να επιτρέψει την ανάκτηση της κινητικής ενέργειας από τον μπροστινό ηλεκτρικό άξονα στο φρενάρισμα.

«Με το 499 P επιστρέφουμε για να διεκδικήσουμε όλες τις νίκες στο WEC. Όταν αποφασίσαμε να αναπτύξουμε το συγκεκριμένο project, ξεκινήσαμε ένα μονοπάτι καινοτομίας και ανάπτυξης. Μείναμε πιστοί στην παράδοσή μας που θεωρεί την πίστα ως το ιδανικό έδαφος για να ξεπεράσουμε τα όρια των τεχνολογικών λύσεων αιχμής, λύσεις που με τον καιρό θα μεταφερθούν στα αυτοκίνητα δρόμου που κατασκευάζουμε. Μπαίνουμε σε αυτήν την πρόκληση με ταπεινότητα, αλλά έχοντας επίγνωση της ιστορίας που μας έχει οδηγήσει σε πάνω από 20 παγκόσμιους τίτλους αντοχής και 9 συνολικά νίκες στις 24 Ώρες του Le Mans», τόνισε ο εκτελεστικός πρόεδρος της Ferrari, John Elkann.

Το ντεμπούτο του P499 θα γίνει στις 17 Μαρτίου 2023 στη Florida, στα 1000 Miles of Sebring, τον εναρκτήριο αγώνα του WEC. Η Ferrari θα συμμετέχει με δύο πρωτότυπα, που θα έχουν τους αριθμούς 50 (για να «τιμήσει» την επιστροφή της μετά από 50 χρόνια) και 51, ένας από τους πιο επιτυχημένους αριθμούς στην ιστορία της.