Η Acura μπαίνει στον χορό των LMDh, μαζί με BMW, Porsche και Cadillac (photos-video)


Η Acura δημοσίευσε φωτογραφίες του νέου της LMDh πρωτοτύπου που θα αγωνιστεί στο πρωτάθλημα IMSA WeatherTech Series GTP.

  • 20/7/2022

Η Acura ARX-06 είναι το νέο πρωτότυπο LMDh της εταιρείας, που θα αγωνιστεί στο πρωτάθλημα IMSAWeatherTech Series GTP το 2023, ανταγωνιζόμενη την BMW M Hybrid V8, την Cadillac Project GTP Hypercar, και την Porsche 963.

Το πρωτότυπο της Acura βρέθηκε να κάνει δοκιμές στο Paul Ricard και το Magny Cours της Γαλλίας, και έχουμε την πρώτη ολοκληρωμένη ματιά στο LMDhchallenger της εταιρείας.

Η ARX-06 αποτελεί την εξέλιξη του DPi μοντέλου της Acura, της ARX-05, καθώς φαίνεται ότι χρησιμοποιεί έναν V6 κινητήρα, που πιθανώς αποτελεί την εξέλιξη του Honda turbo κινητήρα που φέρει και η ARX-05. Η Acura έχει διατηρήσει την εντυπωσιακή μπροστινή αεροτομή, τα πλαϊνά του αυτοκινήτου όμως, είναι πολύ πιο δραματικά σε εμφάνιση.

Όπως και η BMW, η Acura θα αγωνιστεί μόνο στο πρωτάθλημα WeatherTech, σε αντίθεση με την Cadillac και την Porsche που θα αγωνιστούν στο WEC, με ένα και δύο αυτοκίνητα, αντίστοιχα. Το μοντέλο της Acura θα μπορούσε να αγωνιστεί και αυτό στο WEC στην κατηγορία Hypercar, καθώς πληροί τις προϋποθέσεις, όμως η Αμερικάνικη εταιρεία θα πρέπει να πάρει την έγκριση της Honda για να συμβεί αυτό.

Η Acura θα συνδυάσει τη μονάδα εσωτερικής καύσης της ARX-06 με ένα υβριδικό σύστημα ανάκτησης ενέργειας, κατασκευασμένο από τις BoschWilliams Advanced Engineering και XTrac.

Με τις πρώτες δοκιμές να έχουν ολοκληρωθεί, η Acura ARX-06 αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο της το 2023 στην Daytona, στο Rolex24.