Η βασίλισσα του Nurburgring δεν βρίσκεται πια κοντά μας


Η ταχύτερη γυναίκα στην πίστα του Nurburgring, η Sabine Schmitz, άφησε την τελευταία της πνοή μετά από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο.

  • 17/3/2021

Ο κόσμος του μηχανοκίνητου αθλητισμού είναι μια «αντρική» υπόθεση, υπάρχουν όμως και φωτεινές εξαιρέσεις που έρχονται να επιβεβαιώσουν τον παραπάνω κανόνα.

Ανάμεσα σε αυτές τις εξαιρέσεις ανήκε και η Sabine Schmitz, η ταχύτερη γυναίκα που έχει περάσει από την πίστα του Nurburgring και έχει αναμετρηθεί ουκ ολίγες φορές με την «πράσινη κόλαση» του Nordschleife.

H Sabine Schmitz ήταν μεταξύ άλλων η μοναδική γυναίκα που έχει τερματίσει στην πρώτη θέση του 24ωρου αγώνα στο Nurburgring και μια εμβληματική φιγούρα για τον μηχανοκίνητη αθλητισμό.

Δεν ήταν λίγες εκείνες οι φορές που είχε φιλοξενηθεί και στη δημοφιλέστερη εκπομπή αυτοκινήτου στον πλανήτη, το Top Gear, επιδεικνύοντας μπροστά στα μάτια εκατομμυρίων τηλεθεατών τις σπάνιες δεξιότητές της.

Μάλιστα σε μία από τις εμφανίσεις της είχε καταφέρει να ολοκληρώσει τα 20,8 χιλιόμετρα της πίστας του Nurburgring σε μόλις 10 λεπτά και 8 δευτερόλεπτα, πίσω από το τιμόνι ενός Ford Transit, προκαλώντας τον θαυμασμό όλων.

H Sabine Schmitz άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 51 ετών μετά από μια γενναία μάχη με την επάρατη νόσο. H βασίλισσα του Nurburgring κέρδισε τα χρονόμετρα, όχι όμως και τον καρκίνο.