Η BMW M Hybrid V8 φοράει... τα καλά της (photos)


Η BMW M Hybrid V8 γιορτάζει το επικείμενο ντεμπούτο της τον Ιανουάριο με ένα αγωνιστικό livery, τιμώντας παράλληλα την 50η επέτειο του τμήματος.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: BMW
  • 23/9/2022

Η BMW γιορτάζει τα 50 χρόνια από την ίδρυση του τμήματος Μ, παρουσιάζοντας ένα ειδικό, αγωνιστικό livery για την Hybrid V8, που φέρει το χαρακτηριστικό σήμα M σε όλο το αμάξωμα. Πληροφοριακά, η BMW Motorsport GmbH «γεννήθηκε» Πρωτομαγιά του 1972, με την εταιρεία να τιμά την ιστορία της προσφέροντας ειδικές εμφανίσεις σε όλα τις τα μοντέλα.

Το υβριδικό αγωνιστικό της BMW αποκαλύφθηκε εχθές σε μία εκδήλωση που έλαβε χώρα στο Los Angeles, με την εμβληματική γρίλια των Γερμανών να έχει την τιμητική της. Μία πολύ φαρδιά γρίλια έχει τοποθετηθεί, σε αντίθεση με την ψηλή γρίλια που φέρουν οι Μ3 και Μ4

Φέρει επίσης το λογότυπο M σε πολύ μεγάλο μέγεθος στο πίσω πτερύγιο, ενώ η φράση «world's most powerful letter» (το πιο ισχυρό γράμμα του κόσμου) εμφανίζεται στο μπροστινό μέρος. 

Η BMW M Hybrid V8 αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο της στην κατηγορία GTP του πρωταθλήματος IMSA WeatherTech SportsCar, ενώ οι οδηγοί που θα οδηγήσουν τα δύο οχήματα των Γερμανών που θα λάβουν μέρος είναι οι Connor De Phillippi, Philipp Eng, Augusto Farfus, και Nick Yelloly. Φαίνεται βέβαια, να εμπλέκεται και ο Colton Herta, καθώς λέγεται ότι θα πάρει μέρος στον 24ωρο αγώνα στην Daytona, για τη BMW.

Η BMW M Motorsport θα αγωνιστεί επίσης και στην Ευρώπη, όπως έχει ήδη κάνει γνωστό η εταιρεία, με το LMDh prototype να παίρνει μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής (WEC), γεγονός που θα κάνει δυνατή την επιστροφή της γερμανικής ομάδας στο Le Mans, στην πίστα Circuit de la Sarthe, 23 χρόνια μετά τη θριαμβευτική της νίκη στη συγκεκριμένη πίστα.