Η Centaurus Racing Team ολοκλήρωσε την κατασκευή του πρώτου της monocoque


Μετά από μία αποτυχημένη προσπάθεια, οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας δεν το έβαλαν κάτω. Ολοκλήρωσαν την κατασκευή και ετοιμάζονται να στήσουν το νέο τους μονοθέσιο, το Rollout.

  • 11/4/2023

Το νέο σασί είναι κατασκευασμένο εξ’ ολοκλήρου από σύνθετα υλικά με κύρια χαρακτηριστικά το χαμηλό βάρος και την υψηλή δυστρεψία. Η συγκεκριμένη καινοτομία, μάλιστα, έρχεται από την Formula 1 και ολοκληρώθηκε από προπτυχιακούς φοιτητές μέσα στα εργαστήρια του Κενταύρου που εδρεύουν στο Τμήμα των Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Το πλάνο ρίζωσε για τα καλά στην Ομάδα το 2019 και έλαβε «σάρκα και οστά» το 2023. Δίχως εμπειρία, τα μέλη της Centaurus Racing ξεκίνησαν την κατασκευή του monocoque τον Οκτώβρη του 2023 και μετρώντας μία αποτυχημένη προσπάθεια δεν το έβαλαν κάτω. Μέσα σε τρία 24ωρα τον τελευταίο μήνα εξίσωσαν την δουλειά των προηγούμενων 2 μηνών!

Αυτή τη στιγμή, η κατασκευαστική του νέου μονοθεσίου βρίσκεται στην τελική του ευθεία. Το νέο μοτέρ «ζωντάνεψε» το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, τα κομμάτια τοποθετούνται στην θέση τους και ο νέος «Κένταυρος» προετοιμάζεται.

Διαφημιστικό διάλειμμα για το Πάσχα και επιστροφή με δυναμικές δοκιμές στην πίστα και την πολυαναμενόμενη επίσημη παρουσίαση του Θεσσαλικού αγωνιστικού, το επονομαζόμενο Rollout!

Η Centaurus Racing Team θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά τους Χορηγούς της, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, την Περιφέρεια Θεσσαλίας και την Επιτροπή Ερευνών που στηρίζουν χρόνια το έργο της Ομάδας και στάθηκαν δίπλα της σε αυτό το πρωτόγνωρο βήμα!