H DS Automobiles παρουσιάζει το νέο της μονοθέσιο στη Formula e


Για την DS Automobiles και την συνεργαζόμενη TECHEETAH, το μονοθέσιο Gen 2 EVO είναι η επανασχεδιασμένη εκδοχή του επιτυχημένου μονοθεσίου που χρησιμοποιήθηκε στην κατάκτηση του περυσινού πρωταθλήματος.

  • 14/2/2020

Η DS Automobiles και το τμήμα που ασχολείται με τα motorsports, DS Performance, είχαν με επιτυχία περάσει και από τις δύο γενιές μονοθεσίων της Formula E. Με έναν ηλεκτροκινητήρα που εμφανίζει αυξημένη απόδοση στα 250 kW και την μπαταρία των 52 kWh, το 100% ηλεκτρικό μονοθέσιο κάλυψε τις αυξημένες απαιτήσεις που προέκυψαν από τις αλλαγές κανονισμών, επιτρέποντας στους οδηγούς να έχουν την άνεση να ολοκληρώσουν το κάθε E-Prix του προγράμματος, χωρίς να απαιτείται αλλαγή αυτοκινήτου.

Το μονοθέσιο DS E-TENSE FE19 κατέκτησε και τους δύο τίτλους (Οδηγών και Ομάδων) την περασμένη σεζόν, ενώ το DS E-TENSE FE20 έχει δείξει πως μπορεί να συνεχίσει τις επιτυχίες και τη φετινή σεζόν έχοντας ήδη ένα τερματισμό στο podium τον περασμένο μήνα στο E-Prix που έγινε στους δρόμους του Santiago. Παρόλα αυτά, η επόμενη γενιά του μονοθεσίου βρίσκεται ήδη σε προχωρημένο στάδιο εξέλιξης. Πάνω στις βασικές αρχές της DS Automobiles η εξέλιξη του μονοθεσίου σε ό,τι αφορά τη σχεδίαση, είναι ιδιαίτερα σημαντική με κύρια σημεία αλλαγών το ανασχεδιασμένο μπροστινό μέρος και το νέο “πτερύγιο καρχαρία” πάνω από το κάλυμμα του κινητήρα.

Τα αποκαλυπτήρια του Gen2 EVO της Formula E θα πραγματοποιηθούν στις 3 Μαρτίου του 2020 κατά τη διάρκεια της Έκθεσης Αυτοκινήτου της Γενεύης, στο περίπτερο της FIA, παρουσία της ομάδας DS TECHEETAH και του οδηγού της Jean-Eric Vergne, του πρώτου με δύο Πρωταθλήματα στη Formula E και πρέσβη της DS Automobiles.