Η Ford στο πλευρό του Ken Block στο Gymkhana World Tour


Ken Block και υπερθέαμα Gymkhana είναι συνώνυμα. Καθώς το καλοκαίρι ξετυλίγεται, οι οπαδοί του Block και της συναρπαστικής οριακής του οδήγησης θα αρχίσουν να απολαμβάνουν... δόσεις από Gymkhana. 

  • 26/7/2011

Ken Block και υπερθέαμα Gymkhana είναι συνώνυμα. Καθώς το καλοκαίρι ξετυλίγεται, οι οπαδοί του Block και της συναρπαστικής οριακής του οδήγησης θα αρχίσουν να απολαμβάνουν... δόσεις από Gymkhana.

Το βίντεο του Block, Gymkhana THREE Part 2, προβλήθηκε πάνω από 32,3 εκατομμύρια φορές στο YouTube από τον περασμένο Σεπτέμβριο που κυκλοφόρησε.

Τι προτίθεται λοιπόν να κάνει ο Block στα νέα επεισόδια της υπερπαραγωγής Gymkhana;

Στόχος του είναι να φέρει το Ford Fiesta του και το σόου Gymkhana στο ευρύ κοινό με την πρώτη Παγκόσμια  Περιοδεία Gymkhana που θα περιλαμβάνει στάσεις σε Αυστρία, Αυστραλία και ΗΠΑ.

Η Ford Motor Company θα δώσει το παρών σε όλους τους σταθμούς της περιοδείας που θα συμπέσουν με καίριες αγωνιστικές ημερομηνίες για τον Block στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι της FIA (WRC) και στα X Games 17.

«Είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος για την Παγκόσμια Περιοδεία Gymkhana φέτος το καλοκαίρι. Χαίρομαι που η Ford συνεχίζει να υποστηρίζει την αγάπη μου για το Gymkhana, αλλά και για τον τρόπο που το εκδηλώνει» δήλωσε ο Block. «Είναι κάτι που χαίρομαι πραγματικά και οι οπαδοί το αγαπούν, επομένως είναι τρομερό να έχω τη Ford στο πλευρό μου».

Κάθε σταθμός της περιοδείας GWT σχεδιάστηκε με σκοπό να παρουσιάσει την  εμπειρία Gymkhana σε ένα live κοινό, και θα είναι μοναδικός όχι μόνο λόγω τοποθεσίας αλλά και για το περιεχόμενο και την όλη οργάνωσή του που θα σχεδιάσει ο ίδιος ο Block.

Σε κάθε παράσταση του «θιάσου Gymkhana», η Monster World Rally Team θα δημιουργεί μίνι Gymkhana βίντεο που θα προβάλλουν το γεγονός. Η πρώτη στάση έχει προγραμματιστεί για τις 10 Ιουλίου στη Βιέννη (Αυστρία).

Η Ford Ευρώπης σχεδιάζει ένα εορταστικό διήμερο με ειδικές επιδείξεις με τις «αντίκες» του Block και ένα φεστιβάλ Gymkhana. Τριάντα νικητές μιας προωθητικής καμπάνιας Gymkhana της Ford Ευρώπης θα έχουν την ευκαιρία να καθίσουν δίπλα στον Block, ως συνοδηγοί στο Gymkhana Fiesta.

Η Ford Ευρώπης θα προσφέρει επίσης μέχρι 43 Monster Fiesta  περιορισμένης έκδοσης παραγωγής σε καταναλωτές στο πλαίσιο της διοργάνωσης.

Η 2η Στάση της Παγκόσμιας Περιοδείας Gymkhana θα γίνει στην Αμερική την εβδομάδα πριν από τα X Games 17. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Dodger Stadium σε ένα ύψωμα με θέα την πόλη των Αγγέλων (Los Angeles).

Περιορισμένος αριθμός εισιτηρίων θα διατίθεται για το κοινό. Το γεγονός θα σηματοδοτήσει την έναρξη μιας συγκλονιστικής εβδομάδας για τη Ford, τον Block και την Monster World Rally Team με αποκορύφωμα την προσπάθεια του Fiesta για μία τρίτη νίκη στα X Games και το λανσάρισμα μια σημαντικής εθνικής καταναλωτικής προωθητικής καμπάνιας που θα εμπλέκει και το αγωνιστικό πρόγραμμα δράσης της Ford Racing.

Η τελευταία στάση στην Αυστραλία έχει προγραμματιστεί για την εβδομάδα πριν από το Ράλι Αυστραλίας στο  Calder Park της Μελβούρνης 2-3 Σεπτεμβρίου.

Εκεί ο Block δε θα είναι απασχολημένος μόνο με την GWT, αφού σχεδιάζει να επισκεφθεί τα εργοστάσια της Ford στη Victoria για να συναντήσει εργαζόμενους της εταιρείας.

Επίσης θα έχει την ευκαιρία να οδηγήσει ένα V8 Supercar και να συναντήσει ένα συναθλητή του στη Monster, τον σέρφερ Tyler Wright, ο οποίος θα κάνει βόλτα με τον Block στα πλαίσια της παγκόσμιας περιοδείας.

«Αυτό που ξεκίνησε σαν ευκαιρία για τον Ken, να βγει στη σκηνή και να επιδείξει τις ικανότητές του στο Gymkhana, έχει εξελιχθεί σε παγκόσμιο φαινόμενο με πάνω από 70 εκατομμύρια επισκέψεις στο YouTube και τώρα παίρνει τη μορφή παγκόσμιας περιοδείας» δήλωσε ο Jamie Allison, Director Ford North America Motorsports. «Είμαστε ενθουσιασμένοι επειδή ο Ken παρουσιάζει στο κοινό την παγκόσμια πλατφόρμα μας, το Ford Fiesta, και την οδηγική απόλαυση των Ford».

«Η Ford Αυστραλίας με χαρά και υπερηφάνεια καλωσορίζει τον Ken και την ομάδα του στους ‘Αντίποδες’ για μία πολλά υποσχόμενη επίδειξη, πρωτοφανή στον τόπο μας» δήλωσε ο Chris Styring, Group Manager - σε θέματα αγώνων, χορηγιών και εκδηλώσεων, Ford Motor Company Αυστραλίας. «Το σόου του Ken θα προσελκύσει αναμφίβολα όλους τους πελάτες μας, άνδρες και γυναίκες και θα προβάλλει μερικά από τα εκπληκτικά χαρακτηριστικά επιδόσεων του Fiesta».

Για περισσότερες λεπτομέρειες και ενημέρωση σχετικά με την Παγκόσμια Περιοδεία Gymkhana, παρακολουθήστε τον Ken Block και τη Ford Racing στο Facebook ή επισκεφθείτε την Monster World Rally Team στο www.monsterworldrallyteam.com/