Η Formula E «μάχεται» τον COVID-19


Η Formula E τείνει χείρα βοηθείας προς το βρετανικό κράτος, στην προσπάθειά καταπολέμησης της πανδημίας του κορωνοϊου, προσφέροντας τις εγκαταστάσεις του E-Prix του Λονδίνου για τη φιλοξενία ασθενών!

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ-ΜΑΡΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
  • 25/3/2020

Πρόκειται για το εκθεσιακό κέντρο The London ExCeL, το οποίο αποτελεί τη «βάση» του αγώνα του Λονδίνου που πρόκειται να διεξαχθεί το διήμερο 25-26 Ιουλίου.

Ο συγκεκριμένος χώρος, ο οποίος έχει χωρητικότητα 70.000 ανθρώπους, είναι ένας από τους χώρους που πρόκειται να μετατραπούν σε προσωρινά νοσοκομεία από τη βρετανική Κυβέρνηση, καθώς μέσα στις επόμενες ημέρες θα τοποθετηθούν 4.000 κρεβάτια.

Η Formula E φυσικά συνέδραμε τα μέγιστα προκειμένου να μπορέσει μέσα στο συντομότερο δυνατό διάστημα να ολοκληρωθεί η διαδικασία μετατροπής του The London ExCeL σε προσωρινό νοσοκομείο.

Όπως είναι γνωστό, η Formula E έχει ήδη αποφασίσει να μην διεξαχθούν οι αγώνες του Μαρτίου και του Απριλίου, δηλαδή τα E-Prix της Κίνας, της Ρώμης και του Παρισιού, ενώ οι αγώνες της Νότιας Κορέας (3 Ιουνίου) και της Ινδονησίας (6 Ιουνίου) είναι σε καθεστώς «κίτρινης σημαίας», όπερ σημαίνει πως θα επανεξετασθεί το ενδεχόμενο διεξαγωγής τους.

Με τα μέχρι σήμερα δεδομένα, είναι πιθανό να διεξαχθούν οι τελευταίοι τρεις αγώνες της σεζόν, στο Βερολίνο (21 Ιουνίου), στο Μπρούκλιν των Ηνωμένων Πολιτειών (11 Ιουλίου) και στο Λονδίνο (25 και 6 Ιουλίου).