Η Honda αποκαλύπτει το NSX CONCEPT-GT


Θα πάρει μέρος στην κατηγορία GT 500 του Ιαπωνικού Πρωταθλήματος SUPER GT το 2014.

  • 3/9/2013

Η Honda παρουσίασε το πρωτότυπο NSX CONCEPT-GT, ένα καθαρόαιμο αγωνιστικό αυτοκίνητο προκειμένου να συμμετέχει στο Ιαπωνικό πρωτάθλημα SUPER GT – κατηγορία GT500 το 2014. Το αυτοκίνητο θα συμμετέχει για πρώτη φορά στον 5ο γύρο του φετινού Πρωταθλήματος στην πίστα της Suzuka - "2013 AUTOBACS SUPER GT".

To NSX CONCEPT-GT είναι ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο, η εξέλιξη του οποίου έχει στηριχθεί στο NSX Concept που παρουσίασε η Honda τον Ιανουάριου του 2012  στο Σαλόνι Αυτοκινήτου στο Ντιτρόϊτ της Αμερικής.

Το αυτοκίνητο καλύπτει τις προδιαγραφές του πρωταθλήματος SUPER GT της κατηγορίας GT500 που έχει ορίσει η Ιαπωνική Ομοσπονδία Αυτοκινήτου για το 2014. To NSX CONCEPT-GT εφοδιάζεται με ένα 4-κυλινδρο  2λιτρο υπετροφοδοτούμενο κινητήρα άμεσου ψεκασμού καθώς επίσης και με αγωνιστικό υβριδικό σύστημα.

Η παρουσίαση του Honda NSX CONCEPT-GT έγινε λίγες μέρες μετά την παρουσίαση του πρωτότυπου NSX στο 14ο αγώνα της σειράς Honda Indy 200 που πραγματοποιήθηκε στην πίστα του Mid-Ohio Sports Car Course, στην πολιτεία Ohio.