Η ηλεκτρική Lancia Delta του Loeb που ξυπνά μνήμες από τα 80's (photos)


O Sebastien Loeb επιστρέφει στο World RX με τη Special One Racing και την ηλεκτρική Lancia Delta με το livery της Martini.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ - ΦΩΤΟ: SPECIAL ONE RACING
  • 4/6/2023

Ο Sebastien Loeb θα επιστρέψει στο World RX μετά από τέσσερα χρόνια, καθώς θα οδηγήσει την Lanca Delta Integrale Evo-e, μία αμιγώς ηλεκτρική, σύγχρονη εκδοχή του φημισμένου αγωνιστικού.

Κάτω από το κλασικό αμάξωμα του θρύλου των αγώνων αυτοκινήτου, τα στελέχη της εταιρείας έχουν τοποθετήσει το σύστημα ηλεκτροκίνησης «RX1e» που έχει κατασκευάσει η αυστριακή Kreisel Electric, γι’ αυτόν τον σκοπό.

Αυτό αποτελείται από δύο ηλεκτροκινητήρες (έναν σε κάθε άξονα) μέγιστης ισχύος 340 PS έκαστος, δηλαδή η μέγιστη συνδυαζόμενη ισχύς τους φτάνει τα 680 PS. Σε ό,τι αφορά στη μέγιστη συνδυαζόμενη ροπή τους φτάνει τα 880 Nm, ενώ οι μπαταρίες του συστήματος έχουν χωρητικότητα 52,65 kWh.

Όπως ανακοίνωσε κατά την αποκάλυψη του αυτοκινήτου η GCK Motorsport, που πλέον τρέχει με την ονομασία Special One Racing, η Delta Integrale Evo-e επιταχύνεται από τα 0-100 km/h σε 6,6 δλ.

Με την πρεμιέρα της σεζόν το τρέχον Σ/Κ στην Πορτογαλία, έγινε κι η αποκάλυψη του livery των δύο αυτοκινήτων της ομάδας, που φέρουν τα θρυλικά χρώματα της Martini.

Με αυτά τα χρώματα η Lancia έφτασε στην κορυφή του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ την περίοδο 1987-1992, με 46 νίκες δια χειρός Delta και 6 πρωταθλήματα κατασκευαστών.