H Kia αποκάλυψε ένα αγωνιστικό που απευθύνεται αποκλειστικά σε... γυναίκες! (video)


Το 2023 Sportage X-Pro είναι έτοιμο να πέσει στις χωμάτινες διαδρομές του σκληροτράχηλου Rebelle Rally όπου οι οδηγοί προσανατολίζονται αποκλειστικά με πυξίδα και χάρτη.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ - ΦΩΤΟ: KIA USA
  • 30/8/2022

Ξεχάστε κάθε τεχνολογικό μαραφέτι: Smartphones, λάπτοπ, συσκευές GPS δεν επιτρέπονται. Με όπλο… μια πυξίδα, έναν τοπογραφικό χάρτη και αρκετή διάθεση για περιπέτεια, είστε έτοιμες για να λάβετε μέρος στο φετινό Rebelle Rally.

Το «έτοιμες» δεν ήταν τυχαίο, καθώς ο συγκεκριμένος αγώνας, που εκκινεί στις 6 Οκτωβρίου από μία άγνωστη, ακόμα, τοποθεσία στη Νεβάδα των ΗΠΑ και καταλήγει στο Imperial Sand Dunes της Νότιας Καλιφόρνια είναι μόνο για γυναίκες! Δικαίωμα συμμετοχής σε αυτό το 8ήμερο Rally των σχεδόν 2.500 χιλιομέτρων έχουν ομάδες γυναικών των 2 ατόμων.

Τα οχήματα που μπορούν να συμμετέχουν σε αυτή τη μάχη… στη σκόνη και στο άγνωστο, είναι οχήματα με κίνηση στους 4 τροχούς ή/και σε όλους τους τροχούς. Ενδεικτικό ότι η Hyundai ανακοίνωσε ότι θα συμμετάσχει στο Rebelle Rally 2022 με μια ελαφρώς τροποποιημένη έκδοση του φορτηγού Santa Cruz. Εξοπλισμένο με έναν υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα 2,0 L που συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη οκτώ σχέσεων, το Santa Cruz θα οδηγείται από τις Jill Ciminillo και Kristin Shaw.

Την Τρίτη (30/8) ήταν η σειρά της KIA να δώσει στη δημοσιότητα την πρώτη teaser φωτογραφία του «όπλου» με το οποίο θα συμμετέχει στον αγώνα. Πρόκειται για μια αγωνιστική έκδοση του νέου Sportage 2023 X-Pro, σε χρώματα άσπρο, μαύρο και γκρι, εμπνευσμένα και από το νέο σλόγκαν της εταιρίας «Κίνηση που Εμπνέει».

Όπως αναφέρει η KIA, αν και το Sportage X-Pro είναι ήδη κατάλληλο για μια περιπέτεια εκτός δρόμου με στάνταρ ελαστικά παντός εδάφους, εξοπλισμό εκτός δρόμου και ενεργή τετρακίνηση κατά παραγγελία, θα υποστεί ελάχιστες τροποποιήσεις για να αντιμετωπίσει το «τιμωρητικό» έδαφος του Rally Rebelle.

Πληροφορίες για τον κινητήρα δεν έγιναν γνωστές, ωστόσο το πιο πιθανό σενάριο είναι να βασίζεται στον τετρακύλινδρο κινητήρα 2,5 L του μοντέλου, που αποδίδει ισχύ 187 PS και 242 Nm ροπής. Το νέο Sportage διαθέτει επίσης υβριδικά και plug-in υβριδικά συστήματα μετάδοσης κίνησης και είναι επίσης μια πιθανή επιλογή για το αυτοκίνητο ράλι.

Το Rally Rebelle απέχει μακράν από το να χαρακτηριστεί ένα ράλι ταχύτητας. Μοιάζει περισσότερο με μάχη επιβίωσης, αντοχής και σωστής αξιοποίησης των στοιχείων και των κρυφών σημείων ελέγχου για να φτάσει κάποιος στον τερματισμό. Άλλωστε οι διοργανωτές μαζεύουν τα κινητά τηλέφωνα όλων των πληρωμάτων πριν την έναρξη του αγώνα, για να μην υπάρξουν παρατυπίες!

Αρκετές εταιρίες αυτοκινήτων δημιουργούν ειδικές εκδόσεις μοντέλων για να πάρουν μέρος, ωστόσο στο Rally Rebelle υπάρχουν και αρκετές ιδιωτικές συμμετοχές. Η διοργάνωση παρέχει στους συμμετέχοντες 3 γεύματα ημερησίως, νερό και… κουράγιο!

Δείτε από το επίσημο κανάλι YouTube του Rebelle Rally τις καλύτερες στιγμές της περυσινής διοργάνωσης: