H Μichelin θα συνεχίσει να είναι αποκλειστικός προμηθευτής ελαστικών της Formula E


Η FIA ανανέωσε την εμπιστοσύνη της στην εταιρεία μέχρι και τα τέλη της σεζόν 2018/2019.

  • 4/10/2015

Αποκλειστικός προμηθευτής της Formula E μέχρι το τέλος της περιόδου 2018/2019 θα παραμείνει η Michelin αφού κέρδισε το διαγωνισμό της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου (FIA) για τον εφοδιασμό με ελαστικά του Πρωτάθληματος των ηλεκτροκίνητων μονοθέσιων. 

Η Michelin είναι τεχνικός συνεργάτης της Formula E από την ίδρυσή της καθώς διακρίθηκε κατά την αρχική διαδικασία επιλογής της FIA το 2013. Κι αυτό οφείλεται στην τεχνογνωσία της ως προς τον σχεδιασμό και την κατασκευή ελαστικών υψηλών επιδόσεων που να είναι και ενεργειακά αποτελεσματικά.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που μας επέλεξε ακόμη μια φορά η FIA και που μπορούμε έτσι να συνεχίσουμε να συμμετέχουμε σε αυτό το πρωτάθλημα, στην ίδρυση του οποίου συνέβαλε η Michelin», δηλώνει ο Pascal Couasnon, διευθυντής της Michelin Motorsport.

«Η Formula E είναι ένα καταπληκτικό εργαστήριο καινοτομίας για την βιώσιμη κινητικότητα στην πόλη, που αξιοποιεί ο Όμιλός μας. Άλλωστε, έχουμε αναπτύξει για τη Formula E ένα επαναστατικό αγωνιστικό ελαστικό, το Michelin Pilot Sport EV».

Τα ελαστικά Michelin Pilot Sport EV διακρίνονται από τα αγωνιστικά ελαστικά που βλέπαμε έως σήμερα για τρείς, τουλάχιστον, λόγους. Για πρώτη φορά στην ιστορία αγωνισμάτων με μονοθέσια, τα οχήματα είναι εξοπλισμένα με ελαστικά διαμέτρου 18 ιντσών, με στόχο καλύτερες επιδόσεις, καλύτερη εμφάνιση, και ταχύτερη μεταφορά των νέων τεχνολογιών στα ελαστικά παραγωγής Michelin. Επίσης, τα Michelin Pilot Sport EV διαθέτουν πολλαπλότητα δυνατοτήτων χάρη στο σκαλισμένο πέλμα τους με επιδόσεις εξίσου σε στεγνό και σε βρεγμένο δρόμο. Τέλος, οι πιλότοι χρησιμοποιούν ένα σετ ελαστικών για τα δοκιμαστικά και για τον αγώνα.

Οι καινοτομίες του Michelin Pilot Sport EV οφείλονται στην στρατηγική Michelin Total Performance κατά τον σχεδιασμό τους. Συγκεκριμένα, η προσέγγιση αυτή συνίσταται στην συγκέντρωση πολλών επιδόσεων σε ένα μόνον ελαστικό, χωρίς ποτέ να γίνονται συμβιβασμοί. Για να επιτύχουν αυτό το αποτέλεσμα, οι μηχανικοί της Michelin Motorsport εργάζονται ταυτόχρονα πάνω σε όλα τα στοιχεία του ελαστικού, δηλάδη στο σκελετό, στα υλικά και στο σκάλισμα.

«Η FIA ενσωμάτωσε στις τεχνικές προδιαγραφές του διαγωνισμού, την ιδιότητα των ελαστικών να μπορούν να αποδίδουν το ίδιο καλά σε στεγνή και σε βρεγμένη πίστα», υπογραμμίζει ο Serge Grisin, ο manager Michelin για τη Formula E.

«Αυτό που ήταν ένα ιδιαίτερο, καινοτόμο πλεονέκτημα του ελαστικού Michelin Pilot Sport EV έχει γίνει σήμερα ένα προαπαιτούμενο, που ζητείται από το θεσμό: αυτό δείχνει, ακόμη μία φορά, το πρωτοπόρο πνεύμα της Michelin».