Η Pirelli παρουσίασε το MINI Challenge στο Brands Hatch


Η Pirelli, επίσημος προμηθευτής της Formula 1, έδωσε δυναμικά το παρών στην Ημέρα Τύπου του MotorSport Vision Racing στο Brands Hatch την Τρίτη 14/2, εν όψει της συμμετοχής της για πρώτη φορά στο MINI Challenge.

  • 22/2/2012

Η Pirelli, επίσημος προμηθευτής της Formula 1, έδωσε δυναμικά το παρών στην Ημέρα Τύπου του MotorSport Vision Racing στο Brands Hatch την Τρίτη 14/2, εν όψει της συμμετοχής της για πρώτη φορά στο MINI Challenge.

Αρκετοί πρωτοκλασάτοι οδηγοί έκαναν επίδειξη των αυτοκινήτων τους στο συγκεντρωμένο πλήθος των εκπροσώπων του Τύπου και άλλων προσκεκλημένων ανάμεσα στους οποίους ο πρώην Πρωταθλητής του MINI Challenge Lee Allen με ένα MINI John Cooper Works με λογότυπα της Pirelli, και ο Chris Panayiotou. Οι οδηγοί του MINI είχαν για πρώτη φορά την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα ελαστικά Pirelli για φέτος – και φάνηκαν ικανοποιημένοι από τις επιδόσεις τους σε υγρό και στεγνό καιρό.

Οι συνθήκες ήταν υγρές τις πρωινές ώρες στο Brands Hatch – πρώην πίστα διεξαγωγής του Βρετανικού Grand Prix – επιτρέποντας στους οδηγούς του MINI να δοκιμάσουν το ελαστικό βροχής Pirelli 225/625-17 WH wet και το slick 225/625-17 DH καθώς η πίστα στέγνωσε το απόγευμα. Υπάρχουν δύο κατηγορίες στο MINI Challenge: η ‘turbocharged JCW’ class και η ‘Club’ class. Το ενδιάμεσο ελαστικό Pirelli RX5 15-ιντσών χρησιμοποιείται και στην Club class.

Το σιρκουί Indy του Brands Hatch περιέχει παρατεταμένες στροφές όπως η συναρπαστική Paddock Hill, από τις πιο διάσημες στο Βρετανικό μηχανοκίνητο αθλητισμό, και κλειστά και τεχνικά τμήματα όπως η φουρκέτα Druids. Έτσι οι οδηγοί είχαν τη δυνατότητα να διαπιστώσουν τις επιδόσεις των ελαστικών  Pirelli σε ποικίλες συνθήκες, ενώ το συμπέρασμα ήταν ομόφωνα θετικό. Ο πρώτος γύρος του πρωταθλήματος πραγματοποιείται στο Silverstone στις 14 Απριλίου.

Ο Paul Harvey, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας προώθησης της σειράς, Total Track, δήλωσε: «Οι οδηγοί δήλωσαν ικανοποιημένοι με την πρώτη γεύση που πήραν από τα ελαστικά Pirelli, σε ό,τι αφορά την πρόσφυση, τις επιδόσεις και την αντοχή. Τόσο σε υγρές όσο και σε στεγνές συνθήκες, τα ελαστικά έδωσαν πολλές πληροφορίες, αν και σε δυσχερείς συνθήκες: μέχρι χθες φτυαρίζαμε το χιόνι από το pit lane! Αναμένουμε ακόμα πιο συναρπαστικούς αγώνες φέτος καθώς ξεκινάμε αυτή τη σημαντική νέα συνεργασία με την Pirelli που ενώνει δύο εμβληματικές μάρκες».

Ο Υπεύθυνος Αγωνιστικού τμήματος της Pirelli στη Βρετανία, Carl Naylor δήλωσε: «Ήταν θαυμάσιο ξεκίνημα της σεζόν του MINI Challenge με την Ημέρα Τύπου στο Brands Hatch, που έδωσε την ευκαιρία στους αγωνιζόμενους να δοκιμάσουν τα φετινά ελαστικά τους. Με χαρά καλωσορίζουμε το ΜΙΝΙ brand στην οικογένεια Pirelli: έναν κατασκευαστή που η Pirelli εφοδιάζει με ελαστικά πρώτης τοποθέτησης (ΟΕ). Τα MINI ανέκαθεν είχαν αναπόσπαστο ρόλο στη Βρετανική αγωνιστική σκηνή και η νέα κατηγορία είναι σημαντική προσθήκη στη γκάμα των αγωνιστικών δραστηριοτήτων μας».