Η Sophia Floersch συμφώνησε με την Alpine – Ποιος θα είναι ο ρόλος της


Η 23χρονη οδηγός Sophia Floersch αποτελεί την πιο πιο πρόσφατη προσθήκη στο δυναμικό της Alpine, με την ίδια να δηλώνει ανυπόμονη για το νέο κεφάλαιο που ανοίγεται στην καριέρα της.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: sophiafloersch - Instagram, ALPINE
  • 22/2/2023

Η Alpine ανακοίνωσε τους 8 πιλότους που θα ενταχθούν στην Ακαδημία της για το 2023, με αυτήν να αποτελείται από τους Jack Doohan (Formula 2), Victor Martins (Formula 2), Nikola Tsolov (Formula 3), Gabriele Mini (Formula 3), Matehus Ferreira (Formula 4), Aiden Neate (TBA), Abbi Pulling (F1 Academy) και Kean Nakamura (καρτ). Το όνομα της Sophia Floersch δεν ήταν ένα από τα οκτώ, κι όμως η Γερμανίδα οδηγός αγώνων κατάφερε να ενταχθεί στο πρόγραμμα νεαρών ταλέντων της γαλλικής ομάδας.

Η καριέρα της Floersch δεν είναι μηδαμινή, καθώς έχει περάσει από πολλά διαφορετικά πρωταθλήματα, όπως για παράδειγμα η Formula 3, το 2018 και το 2020, χωρίς όμως να καταφέρνει να κατακτήσει νίκες ή βάθρα. Παρόλο που η τύχη και οι συνθήκες δεν της χαμογέλασαν στην παρουσία της στα open-wheel πρωταθλήματα, απέδειξε ότι οι αγώνες αντοχής είναι αυτοί που της ταιριάζουν περισσότερο, αφού τα τελευταία χρόνια κατάφερε να κατακτήσει το βάθρο δύο φορές στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Le Mans με την ομάδα της, Richard Mille Racing Team, αλλά και την 9η θέση στην κατηγορία LMP2 στις 24 ώρες του Le Mans.

Η επιστροφή της στη Formula 3 το 2023 ήταν από μόνη της κάτι αναπάντεχο, αφού οι επιλογές της τις περασμένες σεζόν έδειξαν μία διαφορετική κλίση. Όταν λοιπόν η Floersch υπέγραψε με την PHM Racing, ομάδα η οποία υποστηρίζεται από την Charouz, οι εικόνες που δημοσίευσε, τόσο η ίδια, όσο και η ομάδα, δεν ανέφεραν ότι η Γερμανίδα θα έχει την υποστήριξη της Alpine.

Αυτό ήρθε να αλλάξει με μία νέα ανακοίνωση της γαλλικής ομάδας, η οποία λάνσαρε το πρόγραμμα Rac(H)er, το οποίο προάγει και εξασφαλίζει ίσες ευκαιρίες για τις γυναίκες πιλότους που θέλουν να ανελιχθούν στη σκηνή του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Μέρος αυτής της κίνησης είναι και η ένταξη της Floersch στην Ακαδημία της Alpine, στο πλευρό της Βρετανίδας Abbi Pulling, η οποία θα αγωνιστεί στη νεοσύστατη κατηγορία F1 Academy, τη χρονιά που ξεκινά.

«Το να γίνομαι μέλος της Ακαδημίας της Alpine είναι μεγάλη τιμή και τεράστια ευκαιρία για την καριέρα μου. Έχω μεγάλες φιλοδοξίες και είμαι σίγουρη ότι η εφαρμογή των γνώσεων και της κατάρτισης που θα λάβω από την Alpine, θα με βοηθήσουν να εξελιχθώ. Ανυπομονώ να ξεκινήσω αυτό το νέο κεφάλαιο και να εκπροσωπήσω την Alpine στην παγκόσμια σκηνή του μηχανοκίνητου αθλητισμού,» δήλωσε η 22χρονη πιλότος.