Η Yamaha συνεχίζει δυνατά στο Motocross με διακρίσεις στη Χαλκίδα


To Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross 2016 πέρασε ξανά από την Χαλκίδα στις 23-24/4/2016 για τον τέταρτο γύρο του θεσμού, με την παρουσία της Yamaha στον αγώνα αλλά και στα βάθρα να είναι έντονη και δυναμική.

  • 26/4/2016

To Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross 2016 πέρασε ξανά από την Χαλκίδα στις 23-24/4/2016 για τον τέταρτο γύρο του θεσμού, με την παρουσία της Yamaha στον αγώνα αλλά και στα βάθρα να είναι έντονη και δυναμική. Συνολικά οι αναβάτες με τα  "μπλε" κατάφεραν να κερδίζουν τις τέσσερις από τις επτά κατηγορίες, επαναλαμβάνοντας την επιτυχία που είχε γνωρίσει η Yamaha και στον πρώτο αγώνα, που είχε πραγματοποιηθεί επίσης στην Χαλκίδα. 

Στον αγώνα η ζέστη και ο αέρας κατά διαστήματα έκαναν δύσκολο το έργο του σωματείου της ΑΜΛΕΧ να κρατήσει την πίστα χωρίς σκόνη, όμως τα κατάφεραν και στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα και οι θεατές που βρέθηκαν στην πίστα απόλαυσαν μοναδικό motocross θέαμα, σ’ ένα περιβάλλον που κυριαρχούσε το λογότυπο της Yamaha. 

Στην μεγάλη κατηγορία της ΜΧ1 παρά τις μέτριες εκκινήσεις οι Δημήτρης Κοντολέτας και Νίκος Λυρίου κατάφεραν και στα δύο σκέλη να βρεθούν μπροστά δίνοντας μεγάλες και σημαντικές μάχες για μια θέση στο βάθρο. Ο περσινός πρωταθλητής της κατηγορίας Δημήτρης Κοντολέτας, με επιμονή και δίνοντάς τον καλύτερο του εαυτό μέχρι και τον τερματισμό, ανέκαμψε από δύο μέτριες εκκινήσεις για να τερματίσει και στα δύο σκέλη στην τρίτη θέση. Το συνδυασμένο αποτέλεσμα 3-3 στο τέλος της ημέρας ανέβασε τον Κοντολέτα στο δεύτερο σκαλί του βάθρου, αλλά θα πρέπει να δώσει εκ νέου την μάχη για την κορυφή της βαθμολογίας, αφού με την διπλή του νίκη στον αγώνα ο Παναγιώτης Κουζής τον πέρασε για οχτώ βαθμούς. Και στα δύο σκέλη ο Λυρίου κατάφερε να οδηγήσει στη δεύτερη θέση, όμως στο πρώτο σκέλος έμεινε από δυνάμεις τερματίζοντας στην πέμπτη θέση, κάτι που τελικά τον βοήθησε στο δεύτερο σκέλος να κάνει καλύτερη διαχείριση και να κρατήσει τη δεύτερη θέση μέχρι και τον τερματισμό. Με μια πέμπτη και μια δεύτερη θέση ο Λυρίου ανέβηκε στην τρίτη θέση του βάθρου. Δυστυχώς από τους οδηγούς της Yamaha δεν έλειψαν τα προβλήματα με τον Δημήτρη Βαγγελάκο να έχει μια άσχημη πτώση στον πρώτο γύρο του πρώτου σκέλους και να τραυματίζεται σοβαρά στον ώμο του, ενώ και ο Δημήτρης Μπαξεβάνης (13-12) αντιμετώπισε πτώσεις και κακές εκκινήσεις τερματίζοντας τον αγώνα στην ενδέκατη θέση. 

Την πρώτη θέση για την κατηγορία της ΜΧ2 συνέχισαν να διεκδικούν οι οδηγοί της Yamaha, με τον Μανώλη Κρητικό να αντέχει στην πίεση του Γιάννη Τουρατζίδη στο πρώτο σκέλος, και να έχει λίγο πιο εύκολο έργο στο δεύτερο, στον δρόμο του για την τέταρτη φετινή του νίκη στο πρωτάθλημα. Ο περσινός πρωταθλητής της κατηγορίας Γιάννης Τουρατζίδης, έχοντας μείνει αρκετούς βαθμούς πίσω στην βαθμολογία προσπάθησε να κερδίσει τον Κρητικό μέχρι και τον τερματισμό του πρώτου σκέλους, ενώ η κακή του εκκίνηση στο δεύτερο, δεν του επέτρεψε να βρεθεί κοντά στην πρώτη θέση. Ο Γιάννης Τουρατζίδης με δύο δεύτερες θέσεις πήρε τη δεύτερη θέση στον αγώνα, ενώ ξαναπέρασε στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας. 

Η οικογένεια Τουρατζίδη όμως έφυγε από την Χαλκίδα με μια νίκη από τον αδερφό του Γιάννη, Δημήτρη, που κέρδισε την υποκατηγορία νέων ΜΧ2Τ, απολαμβάνοντας έτσι ακόμα μεγαλύτερο βαθμολογικό πλεονέκτημα στη βαθμολογία της υποκατηγορίας. Επίσης με Yamaha αγωνίστηκε ο Φώτης Κόλλιας (2-3), τερματίζοντας στην τρίτη θέση της ημέρας όπως και ο Στέλιος Σκορδάς (5-4), που κατέλαβε την πέμπτη θέση. 

Αγκαλιά με τον τίτλο της ΜΧ85 βρίσκεται μετά και την διπλή του νίκη στην ιδιαίτερη πατρίδα τη Χαλκίδα ο Ανδρέας Ανδρέου. Άντεξε στην πίεση του Αντώνη Σάγμαλη στο πρώτο σκέλος και δημιουργώντας διαφορά από νωρίς στο δεύτερο, εξασφάλισε την πρώτη θέση στον αγώνα. Στον επόμενο και τελευταίο αγώνα της κατηγορίας στον Πύργο τον Μάιο, ο Ανδρέου θα πρέπει να τερματίσει μέσα στην πρώτη εικοσάδα για να πάρει τον πρώτο του τίτλο στην ΜΧ85.

Εκπληκτικές μάχες έγιναν και στα Quad με τον περσινό πρωταθλητή Κωνσταντίνο Ντούζο να κερδίζει το πρώτο σκέλος μετά από μεγάλη μάχη με τον Martin Milev από την Βουλγαρία. Ο Milev τελικά θα κέρδιζε το δεύτερο σκέλος, και αυτό με μάχη με τον Σπύρο Μπίρλη, κατακτώντας με αυτόν τον τρόπο σκέλος και αγώνα. Ο Ντούζος δεν είχε καλή εκκίνηση στο δεύτερο σκέλος καθυστερώντας έτσι να φτάσει στην τρίτη θέση και να καταδιώξει τους δύο πρωτοπόρους. Με τερματισμούς 1-3 πήρε την δεύτερη θέση στον αγώνα πίσω από το Yamaha του Milev.

Οι προσπάθειες των οδηγών της Yamaha για την κατάκτηση ακόμα περισσότερων επιτυχιών στο Ελληνικό Motocross, θα συνεχιστούν στον επόμενο αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross 2016, που θα πραγματοποιηθεί στις 14-15 Μαΐου στα Δουνέϊκα του Πύργου Ηλείας.