Ιδού το ηλεκτρικό αγωνιστικό Hyundai του Hayden Paddon (vid, pics)


Αποκαλυπτήρια για το ηλεκτρικό Kona rallycar που εξελίσσει η ομάδα του, έκανε ο Νεοζηλανδός οδηγός του WRC

  • ΓΙΑΝΝΗΣ-ΜΑΡΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
  • 4/11/2020

Μπορεί εσχάτως να… απέχει από το WRC, καθώς φέτος δεν έλαβε μέρος σε κανέναν αγώνα, ενώ το 2019 συμμετείχε μόνο στο Ράλι Ουαλίας, εντούτοις ο Hayden Paddon αναζητά το επόμενοι βήμα στην καριέρα του.

Μαζί με την ομάδα, του, λοιπόν, ο Νεοζηλανδός εξέλιξε το πρώτο ηλεκτρικό Hyundai Kona Rallycar, το οποίο και παρουσίασε. Πρόκειται για ένα πολύ φιλόδοξο σχέδιο, το οποίο έτυχε της πλήρους υποστήριξης της Hyundai Αυστραλίας.

Το ηλεκτρικό αγωνιστικό Kona έχει μοτέρ που αποδίδει 800 kW, δηλαδή περισσότερους από 1070 ίππους! Μιλάμε για ιπποδυνάμεις… Formula 1, που καθιστούν το συγκεκριμένο όχημα ως το πιο ισχυρό έπειτα απ’ αυτά που συμμετέχουν στην φημισμένη ανάβαση του Pikes Peak!

Το βάρος του ηλεκτρικού αγωνιστικού Kona είναι 1.400 κιλά, ενώ την εξέλιξη της μπαταρίας ανέλαβε η αυστριακή Stohl Advanced Research and Development (STARD), η οποία εξελίσσει τις μπαταρίες και των ηλεκτρικών αυτοκινήτων του Rallycross.

Σύμφωνα με τον Paddon, η εξέλιξη του αυτοκινήτου διήρκεσε δυόμισι χρόνια και περίπου δέκα χιλιάδες εργατοώρες, ενώ όλο το «πακέτο» του σασί, της ανάρτησης, της ψύξης, αλλά και τα αεροδυναμικά βοηθήματα είναι αποτέλεσμα δουλειάς της της Paddon Rallysport.

Στόχος του Paddon είναι το ηλεκτρικό Kona Rallycar να συμμετάσχει άμεσα σε αγώνες.