Jan και Kevin Magnussen θα αγωνιστούν στο Gulf 12 Hours με Ferrari 488 GT3 Evo


Πατέρας και γιος θα λάβουν μέρος στον 12ωρο αγώνα της Yas Marina αγωνιζόμενοι με μία Ferrari 488 GT3 Evo.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: MDK Motorsports
  • 19/10/2022

Ο Kevin Magnussen θα αγωνιστεί στον 12ωρο αγώνα Gulf στη Yas Marina τον Ιανουάριο, μαζί με τον πατέρα του και πρώην οδηγό Formula 1, Jan Magnussen. Οι δύο Δανοί θα συνεργαστούν με την ομάδα MDK Motorsports και θα τρέξουν σε έναν από τους πιο σημαντικούς και τελευταίο αγώνα του πρωταθλήματος Intercontinental GT Challenge.

Ο ιδιοκτήτης της ομάδας Mark Kvamme ανακοίνωσε μάλιστα και το αυτοκίνητο με το οποίο θα αγωνιστεί η οικογένεια Magnussen, μία Ferrari 488 GT3 Evo. Ο Kvamme στέφθηκε πρόσφατα πρωταθλητής Porsche Carrera Cup North America και δημιούργησε ένα εξαιρετικό lineup για το ντεμπούτο της ομάδας του στον αγώνα, δηλώνοντας «περήφανος για τη συνεργασία αυτή

Πιο συγκεκριμένα, είπε: «Είναι τιμή και προνόμιο για εμένα αλλά και όλα τα μέλη της MDK Motorsports να συνοδευόμαστε από δύο θρύλους σαν τον Jan και τον Kevin Magnussen. Ο Kevin είναι πολύ γρήγορος και έχει μεγάλη εμπειρία στη Formula 1. Ο Jan είναι ένας από τους καλύτερους οδηγούς στην κατηγορία GT. Μαζί κουβαλούν πολλά χρόνια εμπειρίας στο υψηλότερο επίπεδο. Δεν μπορώ να φανταστώ καλύτερο lineup για την πρώτη μας προσπάθεια στις 12 ώρες Gulf ως ομάδα».

Αντίστοιχα, ο Kevin Magnussen δήλωσε ενθουσιασμένος και ευχαρίστησε την ομάδα για την ευκαιρία που του δίνει να αγωνιστεί ξανά με τον πατέρα του και να παλέψει για τη νίκη.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Δανού, το πρότζεκτ άρχισε να παίρνει μορφή κατά τη διάρκεια του Grand Prix του Μαϊάμι, όπου Magnussen και Kvamme συναντήθηκαν και συζήτησαν μία πιθανή συνεργασία στον 12ωρο αγώνα του Abu Dhabi

«Καλέσαμε τον πατέρα μου και η ομάδα ήταν έτοιμη μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου,» πρόσθεσε ο πιλότος.

Με τη φετινή σεζόν του πρωταθλήματος Intercontinental GT Challenge να ολοκληρώνεται στη Yas Marina, ο αγώνας θα είναι ιδιαίτερα απαιτητικός και ανταγωνιστικός, με τον Magnussen να αναγνωρίζει τη δυσκολία του εγχειρήματος. 35 οχήματα θα αγωνιστούν, εκ των οποίων πολλά θα ανήκουν σε εταιρείες που έχουν κάνει την παρουσία τους παραπάνω από αισθητή τα τελευταία χρόνια, όπως για παράδειγμα η Lamborghini και η Mercedes-AMG.