Και ο Loeb «ψήνεται» για τα Extreme E Series!


Το νέο Πρωτάθλημα Ράλι με αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα, το Extreme E του Alejandro Agag, κάθε άλλο παρά αδιάφορους αφήνει τους κορυφαίους του motorsport

  • ΓΙΑΝΝΗΣ-ΜΑΡΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
  • 7/10/2020

Λίγες εβδομάδες έπειτα από την ανακοίνωση του Lewis Hamilton ότι δημιουργεί την Team X44, τη δική του ομάδα που θα λάβει μέρος στο Πρωτάθλημα Extreme E, ακόμα τρία μεγάλα ονόματα του παγκοσμίου Motorsport είχαν την πρώτη επαφή τους με το ODYSSEY 21, το ηλεκτρικό αγωνιστικό SUV που θα χρησιμοποιηθεί από τις ομάδες στους αγώνες της διοργάνωσης.

Ο λόγος για τους Sebastien Loeb, Valtteri Bottas και Jean-Eric Vergne, οι οποίοι οδήγησαν πριν από λίγες ημέρες το εντυπωσιακό ODYSSEY των 500 ίππων, κατασκευής Spark Technology. Οι δοκιμές αρχικά επρόκειτο να παραμείνουν κρυφές, όμως ο Bottas… πρόδωσε τη διαδικασία, ανεβάζοντας φωτογραφίες στο Instagram!

Ο Alejandro Agag, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της XE, δήλωσε: «Αυτή η εβδομάδα ήταν κρίσιμη για την Extreme E. Κάθε χιλιόμετρο δοκιμών παρέχει κρίσιμες ευκαιρίες μάθησης και σε αυτήν την περίπτωση αποφασίσαμε να βγούμε έξω και να προσκαλέσουμε μερικά από τα μεγαλύτερα και πιο σεβαστά ονόματα του αθλήματος να έρθουν και να δοκιμάσουν το ODYSSEY 21 και να μας πουν την ειλικρινή τους γνώμη. Το γεγονός ότι είχαν όλες αυτές τις θετικές αντιδράσεις έχει δώσει τεράστια ώθηση εμπιστοσύνης στη σειρά».

Το νέο Πρωτάθλημα ηλεκτρικών αυτοκινήτων θα ξεκινήσει το 2021 και το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει πέντε αγώνες, σε ισάριθμα διαφορετικά περιβάλλοντα.

Η πρεμιέρα θα γίνει στη Σενεγάλη και την Lac Rose στον Ατλαντικό Ωκεανό το τριήμερο 22-24 Ιανουαρίου. Ο δεύτερος αγώνας θα διεξαχθεί στην έρημο της Σαουδικής Αραβίας από τις 4 έως τις 6 Μαρτίου, ενώ θα ακολουθήσει ο αγώνας στον παγετώνα του Νεπάλ το τριήμερο 6-8 Μαϊου. Έπειτα από το πέρασμα από το αρκτικό τοπίο της Γροιλανδίας από τις 28 έως τις 29 Αυγούστου, η αυλαία θα πέσει το διάστημα 29-31 Οκτωβρίου στη ζούγκλα του Σανταρέμ στον Αμαζόνιο.

Ήδη οκτώ ομάδες έχουν δηλώσει συμμετοχή στο «παρθενικό» Πρωτάθλημα. Κάθε ομάδα θα πρέπει να έχει μικτό πλήρωμα.