Ξεκινάνε σήμερα οι virtual 24 ώρες του Lemans


Το απόγευμα του Σαββάτου, 13 Ιουνίου, ανάβει το πράσινο φως για την πρώτη virtual 24ωρη μάχη στα πληκτρολόγια! Το θρυλικό circuit de la Sarthe μεταφέρεται στον υπολογιστή, ελέω πανδημίας.

  • Μιχάλης Κατωπόδης
  • 13/6/2020

Νέοι καιροί, νέα έθιμα; Να είσαστε σίγουροι για αυτό! Λόγω της πρωτοφανούς κατάστασης που βιώνουμε, πολλοί αγώνες έχουν ακυρωθεί ή αναβληθεί (όπως στην περίπτωση του Le Mans, που θα πραγματοποιηθεί στις 19-20 Σεπτεμβρίου). Στην προκειμένη, ωστόσο, περίπτωση, το Automobile Club de l'Ouest, κινήθηκε γρήγορα ώστε να καλύψει το κενό του Ιούνη με ένα virtual αγώνα. Και πολλοί ήταν αυτοί που έσπευσαν να δηλώσουν συμμετοχή.

Στις 4:00 μ.μ. σήμερα ξεκινά ο πρώτος εικονικός αγώνας αντοχής. Το livestream μάλιστα θα ξεκινήσει από τις 3:00 μ.μ. με διάφορες ανταποκρίσεις και συνεντεύξεις, όπως ακριβώς γίνεται και στον πραγματικό αγώνα. Όσο για τους συμμετέχοντες, αποτελούν ένα μίγμα πραγματικών οδηγών αγώνων και e-sports αθλητών, έτσι ώστε η όλη εμπειρία να πατάει γερά στα πόδια της και στους δύο κόσμους. Ενδεικτικά, αναφέρουμε τους Charles Leclerc, Fernando Alonso, Max Verstappen, Lando Norris, Jenson Button, Juan Pablo Montoya, Rubens Barrichello και Felipe Massa

Στη γραμμή της εκκίνησης θα παραταχθούν 50 αυτοκίνητα, το καθένα εκ των οποίων θα έχει τέσσερις οδηγούς που θα εναλλάσσονται σύμφωνα με τα πρότυπα του κανονικού αγώνα. Από αυτούς, τουλάχιστον οι δύο θα πρέπει να είναι επαγγελματίες, κάτοχοι της FIA international license, και επιτρέπονται έως δύο ακόμα sim racers. Αναφορικά με τις εταιρίες, πέρα από κάποιες φανταστικές θα υπάρξουν και οι πέρα για πέρα αληθινές. Toyota Gazoo Racing, Rebellion Racing, Aston Martin, Ferrari, Porsche, Penske και Corvette βρίσκονται ήδη εκεί, προετοιμάζοντας ποντίκια και κάρτες γραφικών…

Από την πλευρά μας, αυτό που αναμένουμε με ανυπομονησία είναι να δούμε πως οι διοργανωτές θα διαχειριστούν τον μηχανισμό φθοράς των αυτοκινήτων, καθώς τα πάντα στον εικονικό αυτό αγώνα είναι ρυθμισμένα να προσφέρουν τον απόλυτο ρεαλισμό. Επίσης, θα έχει ενδιαφέρον να συγκρίνουμε τους γύρους παγκόσμιων πρωταθλητών της Formula 1 σε σχέση με επαγγελματίες αθλητές e-sports, που μπορεί να μην έχουν νιώσει ποτέ τα G της επιτάχυνσης στο σώμα τους, έχουν βάλει όμως απείρως περισσότερες ώρες οδήγησης πίσω από μια οθόνη. Τον αγώνα αυτού του Σαββατοκύριακου μπορείτε να τον παρακολουθήσετε από τον ακόλουθο σύνδεσμο.