Με ισχυρή ομάδα οδηγών η Opel στο ERC Junior 2017


Η Opel στοχεύει στο ‘χατ τρικ’ με τρία εργοστασιακά ADAM R2 στο ERC Junior Chris Ingram, Jari Huttunen & Tamara Molinaro απέναντι σε κορυφαία ταλέντα της Ευρώπης 6 απαιτητικά ράλι στην Ευρώπη περιμένουν τους εργοστασιακούς οδηγούς της Opel.

  • 7/2/2017

Με μία ισχυρή ομάδα τριών αυτοκινήτων η Opel Rallye Junior Team θέτει ως στόχο το ‘χατ τρικ’ για το 2017 - να κατακτήσει δηλαδή τον τρίτο συνεχόμενο τίτλο της στο FIA ERC Junior.

Τρεις νέοι, ταλαντούχοι οδηγοί με Opel ADAM R2, ο καθένας με διαφορετικό αγωνιστικό υπόβαθρο, θα αντιμετωπίσουν φέτος τα μεγαλύτερα ταλέντα των ράλι στην Ευρώπη, ακολουθώντας τα χνάρια των πρωταθλητών του ERC Junior, Εmil Bergkvist (2015) και Marijan Griebel (2016).

Ο Βρετανός Christopher Ingram είναι αυτός με τη μεγαλύτερη εμπειρία σε διεθνείς αγώνες. Ο 22χρονος από το Manchester υπήρξε ένας από τους σκληρότερους αντιπάλους των εργοστασιακών οδηγών της Opel στο FIA ERC Junior το 2015 πριν αλλάξει στρατόπεδο την επόμενη χρονιά. Ο Ingram, πίσω από το τιμόνι του Opel ADAM R2, μπορεί να έχασε τη μάχη για τον τίτλο του ERC Junior στο δραματικό φινάλε της περασμένης σεζόν από τον Griebel της ίδιας ομάδας, όμως κατέκτησε τον τίτλο της κατηγορίας ERC3. Ο φιλόδοξος Βρετανός έχει θέσει υψηλούς στόχους για τη φέτος: την κατάκτηση του τίτλου οδηγών στο FIA ERC Junior. Όπως και στο δεύτερο μισό της αγωνιστικής περιόδου του 2016, ο Ingram θα έχει στο δεξί μπάκετ του ADAM R2 το συμπατριώτη του Elliott Edmondson (22 ετών, από το Milton Keynes).

Ο Φινλανδός Jari Huttunen κάνει φέτος το ντεμπούτο του ως εργοστασιακός οδηγός Opel. Με έξι νίκες σε επτά αγώνες, ο 22χρονος από το Kiuruvesi κυριάρχησε το 2016 στο ADAC Opel Rallye Cup και προωθήθηκε στην εργοστασιακή ομάδα της Opel ως κάτοχος του τίτλου στο καλύτερο κύπελλο ράλι της Ευρώπης αλλά και ως νικητής της διαδικασίας επιλογής οδηγών. Με συνοδηγό τον έμπειρο Antti Linnaketo (37 ετών από τη Hattula) στο πλευρό του, στόχος του Huttunen στο πρωτάθλημα FIA ERC Junior είναι να συνδυάσει το ταλέντο με την αποκόμιση εμπειριών σε διεθνείς αγώνες ώστε να αναρριχηθεί στην κορυφή το συντομότερο δυνατόν. Οι Huttunen/Lennaketo ανήκουν στην ομάδα ADAC Opel Rallye Junior.

H Ιταλίδα Tamara Molinaro κάνει ένα τεράστιο άλμα στην καριέρα της ως οδηγός ράλι. Στα πλαίσια ενός κοινού προγράμματος προώθησης ταλέντων ανάμεσα στην Opel, τη Red Bull και την Pirelli, η 19χρονη από την πόλη Moltrasio - κοντά στη λίμνη του Como - προωθείται στην εργοστασιακή ομάδα μετά από μία σεζόν προετοιμασίας στο τιμόνι του ADAM R2 και μαζί με τους Ingram και Huttenem θα δώσει τη μάχη απέναντι στην ελίτ νέων ταλέντων από την Ευρώπη. Τη φετινή περίοδο, συνοδηγός της Tamara θα είναι η έμπειρη Αυστριακή Ursula Mayrhofer (32 ετών από το Sierning).

«Μετά από δύο συνεχόμενους τίτλους στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Junior η ομάδα Opel Rallye Junior αισθάνεται προφανώς την πίεση του φαβορί. Όμως είναι μεγάλη μας χαρά αυτή η πρόκληση», σχολίασε ο Διευθυντής της Opel Motorsport, Jörg Schrott. «Η νέα μας ομάδα είναι ένα κράμα από οδηγούς με διαφορετικό υπόβαθρο και διαφορετικούς χαρακτήρες. Ο Chris, παρότι είναι πολύ νέος, έχει ήδη μεγάλη εμπειρία σε διεθνείς αγώνες, ο Jari έχει αποδείξει το τεράστιο ταλέντο του στο ADAC Opel Rallye Cup ενώ η Tamara είναι στην αρχή της καριέρας της στα ράλι. Θα είναι συναρπαστικό να δούμε τι θα καταφέρουν και οι τρεις με τον καθένα από διαφορετικό σημείο εκκίνησης».

Έξι ιδιαίτερα απαιτητικοί αγώνες με εντελώς διαφορετικά χαρακτηριστικά ο καθένας υποδέχονται τους τρεις εργοστασιακούς οδηγούς της Opel και τους σκληρούς αντιπάλους τους στο ERC Junior το 2017. Στο ημερολόγιο συμπεριλαμβάνονται θεαματικά χωμάτινα ράλι στις Azores στην έναρξη της σεζόν και στη Λετονία στο φινάλε, καθώς και γρήγορα ασφάλτινα ράλι στα Κανάρια, στην Πολωνία, στην Τσεχία και στην Ιταλία. Στο πρόγραμμα των τριών οδηγών της ομάδας Opel Rallye Junior προβλέπεται και η συμμετοχή στο Γερμανικό γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι της FIA (WRC), το ADAC Rallye Deutschland, από 17 έως 20 Αυγούστου.

Ημερολόγιο FIA ERC Junior 2017

30 Μαρτίου – 1 Απριλίου / Azores Airlines Rally (Πορτογαλία, χώμα)
4 – 6 Μαΐου / Rally Islas Canarias El Corte Inglés (Ισπανία, άσφαλτος)
3 – 5 Αυγούστου / Rally Rzeszow (Πολωνία, άσφαλτος)
25 – 27 Αυγούστου / Barum Czech Rally Zlín (Τσεχία, Άσφαλτος)
15 – 17 Σεπτεμβρίου / Rally di Roma Capitale (Ιταλία, άσφαλτος)
6 – 8 Οκτωβρίου / Rally Liepāja (Λετονία, χώμα)