Moto3 - GP Γαλλίας: Μία BMW X5 μπήκε στην πίστα κατά τη διάρκεια των δοκιμών! (video)


Απίστευτο κι όμως… γαλλικό: Οι αναβάτες περνούσαν τέρμα γκάζι και στο εξωτερικό της τελευταίας στροφής εμφανίστηκε το SUV!

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ - ΦΩΤ.: RED BULL CONTENT POOL
  • 12/5/2023

Το κακό δεν αργεί να γίνει στο μηχανοκίνητο αθλητισμό, αλλά ευτυχώς στη Γαλλία η τύχη ήταν με το μέρος των αναβατών.

Το πρωί της Παρασκευής (12/5), οι πρώτες ελεύθερες δοκιμές του γαλλικού GP, στην κατηγορία Moto3, είχαν μόλις αρχίσει, όταν στο εξωτερικό μέρος της τελευταίας στροφής εμφανίστηκε… μία BMW X5!

Ευτυχώς η παρουσία της κράτησε λίγα δευτερόλεπτα και οι αναβάτες που περνούσαν τη συγκεκριμένη στιγμή δεν ήρθαν σε επαφή μαζί της, καθώς ουδείς είχε κάποια έξοδο!

Τι είχε συμβεί; Όπως αποδείχθηκε, ο οδηγός του SUV, το οποίο χρησιμοποιείται για μεταφορά VIP επισκεπτών στους βοηθητικούς δρόμους της πίστας (σ.σ. αυτούς στους οποίους βλέπουμε να μεταφέρονται, πάνω σε scooter, οι πιλότοι της Formula 1 όταν εγκαταλείπουν, προκειμένου να επιστρέψουν στα pits) έστριψε λάθος, με αποτέλεσμα να βρεθεί στο τελευταίο section (Raccordement).

Οι περιηγήσεις γύρω από την πίστα προσφέρονται σε επιλεγμένους επισκέπτες μετά από κλήρωση που πραγματοποιείται στο MotoGP VIP Village.

«Προφανώς ήταν λάθος του οδηγού. Η συγκεκριμένη έξοδος πλέον έχει ‘μπλοκαριστεί’», τόνισε ο αγωνιστικός διευθυντής του MotoGP, Mike Webb, μιλώντας στο «The Race».