NASCAR: Η τηλεμετρία «μίλησε» για τον... περίεργο τερματισμό του Ross Chastain (video)


Μετά τον απίστευτο τερματισμό του Ross Chastain στον αγώνα του Martinsville Speedway την περασμένη Κυριακή, οι μηχανικοί του έδωσαν στο φως της δημοσιότητας την τηλεμετρία του τελευταίου γύρου.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: CHEVROLET MEDIA
  • 3/11/2022

Ο οδηγός της ομάδας της Chevrolet στην κατηγορία NASCAR Cup Series Xfinity 500, Ross Chastain, εμπνεύστηκε από τα αγαπημένα του βιντεοπαιχνίδια και τερμάτισε με έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο τον αγώνα της περασμένης Κυριακής στο Martinsville Speedway της Virginia.

Ο 29χρονος Αμερικανός, στην προσπάθειά του να τερματίσει εντός των πρώτων 5 θέσεων στον αγώνα, προκειμένου να βρεθεί στον τελικό του πρωταθλήματος, «κόλλησε» το αυτοκίνητό του στον τοίχο, μετατρέποντάς το σε «πύραυλο».

Η εκπομπή NASCAR Race Hub του αμερικανικού FOX δημιούργησε μία αναπαράσταση του τερματισμού, συνδυάζοντας την τηλεμετρία των τελευταίων σταδίων του τελευταίου γύρου με ένα γραφικό του οχήματος του Chastain. Το video παρουσιάζει με λεπτομέρεια την πορεία πριν και αφού ακούμπησε το αυτοκίνητο στον τοίχο. Φαίνεται ότι ο Chastain «σύρθηκε» στον τοίχο με μέγιστη ταχύτητα, καθώς η τηλεμετρία δείχνει ότι το γκάζι ήταν πατημένο κατά 99%. Ήταν επίσης ο μοναδικός οδηγός που χρησιμοποίησε την 5η σχέση μέσα στην πίστα, την ίδια ώρα που οι υπόλοιποι οδηγοί χρησιμοποιούσαν αποκλειστικά την 3η και την 4η καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα.

Ο Chastain προσέκρουσε στην μπαριέρα πηγαίνοντας με 130 mph (209 km/h), γεγονός που, σε συνδυασμό με την εξωφρενική ροπή του οχήματός του, του έδωσε τη δυνατότητα να περάσει τους προπορευόμενούς του και να τερματίσει στην 5η θέση.

Σε συνέντευξή του μετά τον αγώνα, ο Chastain δήλωσε: «Σκέφτηκα, 'γιατί όχι;' Αυτό είναι το μόνο που έχουμε με κάποιους στενούς μου φίλους. Ζούμε με το 'γιατί όχι;' Για να το εφαρμόσω αυτό στο Cup Series, σε αυτό το σενάριο υπάρχουν κανόνες. Υπάρχουν πολλοί κανόνες στην κατηγορία μας. Δεν ήξερα πως θα πήγαινε αυτό που έκανα. Δεν ήξερα αν οι νόμοι της φυσικής θα μου επέτρεπαν να ολοκληρώσω τη στροφή χωρίς να πάει κάτι λάθος, όμως το έκαναν. Και φυσικά, χαίρομαι πολύ που το έκαναν».