NASCAR: O Larson «έμεινε» από φρένα και έπεσε με 193 km/h στον Dillon! (video)


Δείτε τι συνέβη όταν ο πρωταθλητής του NASCAR «καρφώθηκε» πάνω στην Chevrolet του, ανήμπορου να αντιδράσει, Dillon.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ
  • 1/8/2022

Ένας από τους χειρότερους εφιάλτες ενός οδηγού NASCAR, ή οποιουδήποτε άλλου πρωταθλήματος μηχανοκίνητου αθλητισμού, είναι οι βλάβες στα φρένα, με το χειρότερο σενάριο να είναι, κάτι τέτοιο να συμβεί στο τέλος μιας ευθείας.

Αυτό ακριβώς συνέβη στον πρωταθλητή του NASCAR, Kyle Larson, ο οποίος έχασε τα φρένα του οχήματός του στο τέλος της ευθείας εκκίνησης - τερματισμού στην πίστα της Ιντιανάπολης, με αποτέλεσμα να πέσει με μεγάλη ταχύτητα πάνω στη Chevrolet του Ty Dillon.

Η σύγκρουση ήταν αρκετά δυνατή, καθώς ο Larson δεν κατάφερε να κόψει ποτέ ταχύτητα, αφού προσπάθησε δύο φορές να φρενάρει, χωρίς αποτέλεσμα. Η πρόσκρουση έγινε υπό γωνία, με τον Larson να προσπαθεί να στρίψει με 193 km/h, πέφτοντας πάνω στον Dillon, ο οποίος «ανέκοψε» την τρελή πορεία του. 

Ευτυχώς κανείς από τους δύο χρειάστηκε ιατρική βοήθεια ή διάσωση, με τον Larson να αναζητά τον Dillon μετά το συμβάν προκειμένου να απολογηθεί. Σε μία συνέντευξη μετά το ατύχημα, ο Dillon το περιέγραψε ως «το περισσότερο που έχω χτυπηθεί από οτιδήποτε».

Ο αγώνας διεκόπη και ο Larson μεταφέρθηκε στο ιατρικό κέντρο της πίστας για προληπτικούς ελέγχους, οι οποίοι έδειξαν ότι δεν υπήρχε κάποιος λόγος ανησυχίας. Ο Larson αρνήθηκε να σχολιάσει το συμβάν στο NBC, και ο αγώνας συνεχίστηκε μετά από λίγη ώρα.

Δείτε το τρομακτικό video του συμβάντος: