Νέα μεγάλη μεταγραφή για τη Lamborghini με πρώην οδηγό της F1


Ο Daniil Kvyat θα ενταχθεί στο δυναμικό της Lamborghini, ως εργοστασιακός οδηγός της ομάδας στους αγώνες αντοχής με το πρωτότυπο LMDh της.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ - ΦΩΤΟ: LAMBORGHINI
  • 14/4/2023

Η Lamborghini ετοιμάζεται να μπει στον χώρο των υβριδικών πρωτότυπων αγωνιστικών, καθώς το 2024 θα εμπλακεί στο WEC και το πρωτάθλημα αντοχής IMSA στις ΗΠΑ.

Έχοντας ήδη εξασφαλίσει τις υπηρεσίες του Romain Grosjean, η Squadra Corse, το αγωνιστικό παρακλάδι της εταιρείας της Sant'Agata, υπέγραψε ακόμη έναν πρώην οδηγό F1, τον Daniil Kvyat.

Ο Ρώσος που πλέον αγωνίζεται με ιταλική λισάνς, χάρη στην πολυετή διαμονή του στη χώρα, οδήγησε για τις Toro Rosso και Red Bull από το 2014 ως το 2017, κι από το 2019 ως το 2020, ενώ στις μικρότερες κατηγορίες κατάφερε να στεφθεί πρωταθλητής στο GP3 το 2013.

Ο επικεφαλής της Lamborghini Squadra Corse, Giorgio Sanna, δήλωσε: «Ως ομάδα, είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που καλωσορίζουμε τον Daniil στη Lamborghini και πιστεύουμε ότι θα είναι ένα ισχυρό πλεονέκτημα στην project του LMDh κατά τη διάρκεια της σεζόν του 2023. Ο κύριος ρόλος του Daniil μαζί μας θα είναι να συνεργαστεί στενά με τους μηχανικούς στο πρωτότυπο αυτοκίνητο που θα κάνει το ντεμπούτο του τον επόμενο χρόνο και δεδομένης της τεράστιας εμπειρίας του σε άλλες κατηγορίες αγώνων, δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα παίξει καθοριστικό ρόλο στο να πατήσουμε στο έδαφος το 2024.»

Από την πλευρά του, ο Daniil Kvyat σχολίασε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που ήρθα στη Lamborghini Squadra Corse, είναι μεγάλη τιμή για μένα. Η Lamborghini είναι μια πολύ γνωστή ιταλική μάρκα με μεγάλη ιστορία στον κόσμο της αυτοκινητοβιομηχανίας και, έχοντας μεγαλώσει στην Ιταλία, αυτό είναι μια επιπλέον πηγή υπερηφάνειας για μένα. Ελπίζουμε να πετύχουμε πολλούς στόχους μαζί, σας ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη που μου δείξατε και ανυπομονώ να ξεκινήσω δουλειά πάνω στο project του LMDh φέτος».