Νέες λεπτομέρειες για το πρωτότυπο αντοχής της Lamborghini


Η Lamborghini αποκάλυψε νέες λεπτομέρειες για το πρωτότυπό όχημά της κατηγορίας LMDh, με το οποίο θα αγωνίζεται στα μεγαλύτερα πρωταθλήματα αγώνων αντοχής.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ / ΦΩΤΟ: LAMBORGHINI
  • 19/9/2022

Η αγωνιστική ομάδα της LamborghiniLamborghini Squadra Corse, αποκάλυψε τεχνικές λεπτομέρειες για το LMDh αγωνιστικό της, με το οποίο θα συμμετάσχει στο World Endurance Championship και το IMSA WeatherTech SportsCar Championship από το 2024.

Θα διαθέτει σασί σχεδιασμένο από τη Ligier, αλλά κινητήρα κατευθείαν από την Sant' Agata.

Συγκεκριμένα, ο κινητήρας θα είναι twin-turbo V8 σε γωνία 90 μοιρών, ενώ δεν θα φέρει καμία ομοιότητα με αυτόν της Porsche 963, παρά το γεγονός ότι οι δύο εταιρείες βρίσκονται υπό τη σκέπη του VW Group.

Μαζί με την προκαθορισμένη από τους κανονισμούς υβριδική μονάδα, το κινητήριο σύνολο θα αποδίδει στο μέγιστο 679 PS.

«Με την Automobili Lamborghini να ξεκινά μία εποχή υβριδισμού στα επιβατικά της αυτοκίνητα, η κατηγορία LMDh αντιπροσωπεύει ένα συγκεκριμένο project ενέργειας/απόδοσης που βασίζεται στις εμπειρίες των επόμενων γενεών των σπορ αυτοκινήτων της, πλήρως ευθυγραμμισμένο με τη στρατηγική της εταιρείας,» αναφέρει η ανακοίνωση από τη Lamborghini.

«Η Squadra Corse, επομένως, κάνει το βήμα στο νέο τοπίο του μηχανοκίνητου αθλητισμού που οδηγείται από τον υβριδισμό και ταιριάζει απόλυτα με τη μετάβαση της Lamborghini στις υβριδικές τεχνολογίες».