Ντεμπούτο για το ηλεκτρικό Citroen C3 R5! (vid)


Είναι γεγονός! Το πρώτο ηλεκτρικό αγωνιστικό αυτοκίνητο προδιαγραφών R5 συμμετείχε στον «παρθενικό» αγώνα του, με οδηγό τον άνθρωπο που το εμπνεύστηκε και το δημιούργησε

  • ΓΙΑΝΝΗΣ-ΜΑΡΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
  • 27/11/2020

Ο λόγος για το ηλεκτρικό Citroen C3 ERX, το οποίο δημιούργησε ο 48άχρονος Αυστριακός οδηγός αγώνων και ιδιοκτήτης της Stohl Advancer Research and Development.

Πρόκειται για ένα Citroen C3 προδιαγραφών R5, το οποίο αντί για θερμικό κινητήρα 1,6 λίτρων με απόδοση περίπου 380 ίππους, είναι εφοδιασμένο με ηλεκτροκινητήρα!

Ο STARD REVelution RCR3b motorsport EV, όπως είναι η κωδική ονομασία του, είναι επί της ουσίας ένας συνδυασμός τριών ηλεκτρομοτέρ, τα οποία είναι τοποθετημένα στον εμπρός (ένα) και πίσω (δύο) άξονα.

Η συνολική απόδοση του ηλεκτροκινητήρα φτάνει τα 450 kW, με τη ροπή να ξεπερνά τα 1000 Nm.

Σύμφωνα με τους κατασκευαστές του, το συγκεκριμένο C3 είναι κατά 80% ίδιο με το R5 που συμμετέχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι, καθώς έχει ίδιο σασί, ανάρτηση, φρένα και φυσικά όλον τον εξοπλισμό ασφαλείας.

Οι αλλαγές που έγιναν αφορούν στα μηχανικά μέρη (μπαταρία, καλωδίωση), λόγω της χρήσης του ηλεκτροκινητήρα.

Η πρώτη εμφάνιση του νέου ηλεκτρικού rallycar έγινε στο πλαίσιο του Keskomobile Autoshow στο Slovakiaring, όπου ο Stohl το οδήγησε σε πλήρως αγωνιστικό ρυθμό, έχοντας στο δεξί μπάκετ την Michael Stohl.