Ο COVID-19 «απειλεί» το Ράλι Ντακάρ!


Κάθε άλλο παρά σίγουρη είναι η διεξαγωγή του Ράλι Ντακάρ του 2021, έπειτα από την απόφαση της κυβέρνησης της Σαουδικής Αραβίας να κλείσει τα σύνορα της χώρας

  • ΓΙΑΝΝΗΣ-ΜΑΡΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
  • 22/12/2020

Ο κορωνοϊός «απειλεί» τη διεξαγωγή του Ράλι Ντακάρ, καθώς η Σαουδική Αραβία έκλεισε για μία εβδομάδα τα σύνορά της, προκειμένου να αποφευχθεί η είσοδος ατόμων που ενδεχομένως να είναι μολυσμένα με την ιό!

Η συγκεκριμένη απόφαση, η οποία δεν αποκλείεται να παραταθεί και πέραν της 28ης Δεκεμβρίου, δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα στη διεξαγωγή του αγώνα. Κι αυτό διότι πολλοί οδηγοί και αναβάτες είχαν προγραμματίσει την άφιξής τους στη Σαουδική Αραβία την τρέχουσα εβδομάδα.

Πλέον θα πρέπει να μετακινήσουν την ημερομηνία άφιξής τους για μετά τις 28 Δεκεμβρίου, ευελπιστώντας το Ριάντ μέχρι τότε να έχει ανοίξει τα σύνορα, μιας και εάν η απαγόρευση συνεχιστεί, δεν θα μπορέσουν να φτάσουν στη… ράμπα της εκκίνησης!

Ήδη έχουν ξεκινήσει επαφές προκειμένου να υπάρξουν συγκεκριμένες εξαιρέσεις για τους συμμετέχοντες στο Ράλι Ντακάρ, όμως κι αυτό το ενδεχόμενο δεν είναι σίγουρο πως θα βρει πεδίο εφαρμογής, καθώς υπάρχουν αυστηρά πρωτόκολλα.

Ίσως το μόνο που τούτη τη στιγμή μπορεί να «διασφαλίσει» το Ντακάρ, είναι ότι οι Σαουδάραβες αφενός ξοδεύουν πολλά χρήματα για να φιλοξενήσουν τον συγκεκριμένο αγώνα, αφετέρου πως τους ενδιαφέρει ιδιαίτερα να έχουν αγώνες motorsport και δεν αποκλείεται ειδικά για τη συγκεκριμένη κατάσταση να «χαλαρώσουν» λίγο τις διαδικασίες.