Ο Romain Grosjean στους αγώνες αντοχής με τη Lamborghini


Ο Romain Grosjean κάνει το επόμενο βήμα στην καριέρα του, όντας εργοστασιακός οδηγός της Lamborghini στους αγώνες αντοχής με το πρωτότυπο LMDh της εταιρείας.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ - ΦΩΤΟ: LAMBORGHINI
  • 7/12/2022

Η Lamborghini επιστρέφει στους αγώνες αντοχής το 2024, με ένα δικό της πρωτότυπο στην κατηγορία LMDh. Έχει, μάλιστα, ανακοινώσει και τη συνεργασία της Squadra Corse, του αγωνιστικού τμήματος της μάρκας, με την Iron Lynx για αυτήν την επιστροφή στο κορυφαίο επίπεδο.

Σε αυτό το πλαίσιο, οι Ιταλοί κατάφεραν να αποσπάσουν τις υπηρεσίες του Romain Grosjean, ο οποίος με 179 εκκινήσεις στην F1 για Renault, Lotus και Haas, καθώς και με 10 βάθρα στο ενεργητικό του, έχει την εμπειρία να βοηθήσει τη Lamborghini να εξελίξει το πρωτότυπό της.

Ωστόσο, πριν έρθει η ώρα να αγωνιστεί με αυτό το 2024, θα μπει σε ρυθμούς αγώνων αντοχής αγωνιζόμενος το 2023 στις 24 ώρες της Daytona με τη Huracan GT3 EVO2, αλλά και σε άλλα τέτοια events μέσα στη χρονιά.

«Πρώτα απ' όλα, είναι τιμή μου που γίνομαι μέλος της Lamborghini, που είναι μια τόσο εμβληματική μάρκα για όλους όσους αγαπούν τα αυτοκίνητα, συμπεριλαμβανομένου εμένα και των παιδιών μου,» δήλωσε ο Γάλλος. 

«Επιπλέον, είμαι πολύ ενθουσιασμένος με δύο πράγματα: το πρώτο είναι να ξεκινήσω από τη Daytona με το GT3 που ήταν πολύ επιτυχημένο στη Daytona και με μια πολύ καλή ομάδα όπως η Iron Lynx, οπότε αυτό θα είναι μια ωραία εμπειρία για μένα. Και στη συνέχεια, αργότερα μέσα στη χρονιά, η ανάπτυξη του νέου LMDh που είναι ένα όμορφο αυτοκίνητο, και δηλώνω τυχερός που το έχω δει. Γίνεται μια πολύ συναρπαστική κατηγορία με όλους τους κατασκευαστές να έρχονται. Με τη Lamborghini να είναι μια τόσο επιτυχημένη μάρκα, ελπίζω να τα πάμε καλά στο μέλλον».