Ο Scott McLaughlin του IndyCar μάς θυμίζει πόσο συναρπαστική είναι η Laguna Seca (video)


Ο Scott McLaughlin βρέθηκε μετά από καιρό στη Laguna Seca σε δοκιμές του IndyCar και μας θύμισε πόσο συναρπαστική είναι η θρυλική πίστα της Καλιφόρνια.

  • 5/7/2022

Η πίστα της Laguna Seca έχει χρησιμοποιηθεί για open-wheel αγώνες αυτοκινήτων μόνο μία φορά από το 2004, εξαιτίας των περιορισμών στην πολιτεία της Καλιφόρνια λόγω COVID. Ο Scott McLaughlin πριν κάμποοσο καιρό δημοσίευσε στο Twitter το onboard video ενός από τους γύρους που έκανε στη θρυλική πίστα, κατά τη διάρκεια δοκιμών IndyCar και μάς έδειξε πόσο εντυπωσιακά γρήγορα μπορεί να κινηθεί.

Ξεκινώντας έναν γύρο στη Laguna Seca, ο οδηγός, αφού κατηφορίσει την πρώτη στροφή με πλήρη επιτάχυνση, περνά από τη φουρκέτα Andretti, πριν βρεθεί στο νέο κομμάτι της πίστας, τις -90 μοιρών- στροφές 3, 4 και 5, και στη στροφή 6, που αποτελεί μέρος της παλιάς χάραξης

Η μοντέρνα χάραξη της Laguna Seca έχει μεγάλες υψομετρικές μεταβολές που αγγίζουν τα 55 μέτρα, με κυριότερη αυτή της διάσημης Corkscrew. Παρόλη τη δυσκολία της στροφής αυτής, η μεγαλύτερη δοκιμασία που πρέπει να αντιμετωπίσει ένας οδηγός κατά τη διάρκεια ενός γύρου είναι αυτό που ακολουθεί αμέσως μετά: Όπως φαίνεται και στο onboard video, ένα τυφλό σημείο περιμένει τους οδηγούς μετά την Corkscrew, που οδηγεί σε ένα γρήγορο και απότομο σύμπλεγμα στροφών, που καταλήγει στη στροφή 11, την πιο στενή στροφή της πίστας.

Η πίστα, αν και μικρή, προσφέρει θέαμα και δράση, κάνοντας κάθε γύρο συναρπαστικό με τις ακραίες υψομετρικές μεταβολές. Ένας γύρος διαρκεί κάτω από ένα λεπτό με ένα IndyCar και δίνει την αίσθηση του ορίου και της έκρηξης αδρεναλίνης.