O Sebastien Loeb επιστρέφει στο rallycross με μία ιδιαίτερη Lancia Delta (photos)


O Sebastien Loeb επιστρέφει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Rallycross με αυτήν την αμιγώς ηλεκτρική Lancia Delta.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ - ΦΩΤΟ: SPECIAL ONE RACING
  • 18/4/2023

Ο Sebastien Loeb θα επιστρέψει στο World RX μετά από τέσσερα χρόνια, καθώς θα οδηγήσει την Lanca Delta Integrale Evo-e, μία αμιγώς ηλεκτρική, σύγχρονη εκδοχή του φημισμένου αγωνιστικού.

«Προέρχομαι από μία γενιά που μεγάλωσε βλέποντας τη Lancia Delta στα ράλλυ,» δήλωσε ο Γάλλος 9 φορές πρωταθλητής του WRC. «Οπότε, έχω μία αδυναμία σε αυτό το αυτοκίνητο. Αλλά όταν ο Guerlain μου μίλησε για αυτό και είπε πως θα έτρεχε στο rallycross, νόμιζα πως είναι τρελός. Το δοκίμασα τον Δεκέμβριο του 2022, και αμέσως με κέρδισαν οι δυναμικές του ικανότητες. Πιστεύω πολύ σε αυτό το project και ανυπομονώ να το τρέξω σε διάφορες πίστες ανά τον κόσμο.»

Κάτω από το κλασικό αμάξωμα του θρύλου των αγώνων αυτοκινήτου, τα στελέχη της εταιρείας έχουν τοποθετήσει το σύστημα ηλεκτροκίνησης «RX1e» που έχει κατασκευάσει η αυστριακή Kreisel Electric, γι’ αυτόν τον σκοπό.

Αυτό αποτελείται από δύο ηλεκτροκινητήρες (έναν σε κάθε άξονα) μέγιστης ισχύος 340 PS έκαστος, δηλαδή η μέγιστη συνδυαζόμενη ισχύς τους φτάνει τα 680 PS. Σε ό,τι αφορά στη μέγιστη συνδυαζόμενη ροπή τους φτάνει τα 880 Nm, ενώ οι μπαταρίες του συστήματος έχουν χωρητικότητα 52,65 kWh.

Όπως ανακοίνωσε κατά την αποκάλυψη του αυτοκινήτου η GCK Motorsport, που πλέον τρέχει με την ονομασία Special One Racing, η Delta Integrale Evo-e επιταχύνεται από τα 0-100 km/h σε 6,6 δλ.

Το ντεμπούτο του Loeb θα έρθει με την έναρξη της σεζόν τον Ιούνιο, στο Μονταλέγκρε της Πορτογαλίας.