Ο Θωμάς Κρασώνης προβιβάζεται στην κατηγορία Elite 1 Pro του EuroNASCAR για το 2022


Ο Θωμάς Κρασώνης επελέγη από την ομάδα της Academy Motorsport/Alex Caffi Motorsport να προβιβαστεί στην κατηγορία Elite 1 / EuroNASCAR PRO για τη σεζόν του 2022.

  • 22/12/2021

Μετά την επιτυχημένη πορεία του κατά τη σεζόν του 2021, κατά την οποία κατάφερε να βαθμολογηθεί συχνά και να έρθει 13ος στη βαθμολογία, ο Θωμάς Κρασώνης θα συνεχίσει να αγωνίζεται με τα χρώματα της Academy Motorsport/Alex Caffi Motorsport, κάνοντας όμως το επόμενο βήμα.

Η ιταλική ομάδα έμεινε κατενθουσιασμένη από τις εμφανίσεις του την περυσινή σεζόν, και μετά από σχετικές συζητήσεις, αποφάσισε να προβιβάσει τον Έλληνα οδηγό στην κατηγορία the Elite 1 / EuroNASCAR PRO, την κορυφαία στο πρωτάθλημα του 2022 NASCAR Whelen Euro Series.

Αυτό σημαίνει πως ο 20χρονος οδηγός θα βρεθεί στο υψηλότερο επίπεδο ανταγωνισμού, με αντιπάλους του πρώην πρωταθλητές και νικητές στην κατηγορία.

Ο Federico Monti, επικεφαλής της of Academy Motorsport/Alex Caffi Motorsport, αναφέρει σχετικά:

«Με μεγάλη μας χαρά ανακοινώνουμε πως ο Θωμάς θα βρίσκεται στην ομάδα μας, οδηγώντας το αυτοκίνητό μας. Είναι ένας εξαιρετικός άνθρωπος και οδηγός. Ελπίζουμε το 2022 να είναι μία επιτυχημένη σεζόν για εκείνον και την of Academy Motorsport/Alex Caffi Motorsport. Θα συμμετάσχει στην κατηγορία ENPro και αυτό σίγουρα θα του δώσει την ευκαιρία να έχει ένα λαμπρό μέλλον.»

Ο Θωμάς Κρασώνης σημείωσε:

«Νιώθω πολύ χαρούμενος που η ομάδα με εμπιστεύεται για μια ακόμα χρόνια και πιστεύει στις ικανότητές μου. Πλέον θα έχω την ευκαιρία να αγωνιστώ στη μεγάλη κατηγορία, ανάμεσα σε επαγγελματίες οδηγούς κάτι που δεν μου δίνει απλά κίνητρο να δώσω το 1000% των δυνατοτήτων μου, αλλά αποτελεί ένα τεράστιο βήμα, ώστε να πετύχω το στόχο μου: να αγωνιστώ στο Αμερικανικό NASCAR.

«Θέλω τους ανθρώπους που με πιστεύουν να στέκονται δίπλα μου και παλεύουν και αυτοί μαζί με εμένα για να μπορέσω να πετύχω τους στόχους μου.

«Είμαι πολύ αισιόδοξος για το 2022 και ελπίζω να δικαιώσω την εμπιστοσύνη των ιδιοκτητών της ομάδας Federico Monti και Alex Caffi.»

Credits: NASCAR Whelen Euro Series / Stephane Azemard