Ο Θωμάς Κρασώνης θα αγωνίζεται στην Αμερική και το NASCAR από το 2023


Ο Έλληνας οδηγός κάνει το μεγάλο βήμα για τις ΗΠΑ από το 2023, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος μέσω social media.

  • 10/10/2022

Αναλυτικά η ανακοίνωση του 22χρονου οδηγού:

«Αγαπητοί φίλοι,

«Μετά απο 12 χρονια αγωνιστικής παρουσίας στις πίστες της Ευρώπης είμαι πολύ χαρούμενος να ανακοινώσω το επόμενο βήμα στην καριέρα μου.

«Η παρουσία, τα αποτελέσματα και οι επιδόσεις που είχα τα τελευταια 3 χρόνια στο EuroNASCAR μου έδωσαν την ευκαιρία να κάνω το επόμενο βήμα και να περάσω στην άλλη μεριά του Ατλαντικού και να γίνω ο πρώτος Ελληνας οδηγός που θα αγωνιστεί στις επαγγελματικές κατηγορίες του USA NASCAR.

«Το WHELEN EURO SERIES επέλεξε να με προωθήσει μαζί με έναν άλλο Ευρωπαίο οδηγό και συναθλητη μου και να μου δώσει την ευκαιρία να ανταγωνιστώ όλα τα μεγάλα ονόματα του αθλήματος τα επόμενα χρόνια. Από τη νεα σεζόν θα αγωνίζομαι στην Αμερική με στόχο το απολυτό που είναι η συμμετοχή μου στην μεγάλη κατηγορία του NASCAR το επονομαζόμενο NASCAR CUP SERIES. Αρχές Νοέμβρη θα κάνω τις πρώτες μου δοκιμές σε Αμερικάνικο έδαφος και συγκεκριμένα στην Φλόριντα με στόχο να είμαι έτοιμος για τους πρώτους τρείς αγώνες στους οποιους θα λάβω μέρος το Φεβρουάριο.

«Την πρώτη χρονιά θα τρέξω σε επιλεγμένους αγώνες στα πρωταθλήματα ARCA και NASCAR Truck series που είναι υποκατηγορίες του μεγάλου πρωταθλήματος ωστε να εξοικιωθώ με τις oval πίστες και τους αγώνες στην Αμερική.

«Με βάση το παραπάνω βήμα θα ήθελα ακόμα μια φορά να ευχαριστήσω ορισμένους ανθρώπους τους οποίους σέβομαι και θεωρώ οτι έχουν παίξει μεγάλο ρόλο στην εξέλιξη που έχω και σαν άνθρωπος και σαν οδηγός. Αρχικά ευχαριστώ τους Χάρη Μπουροθανασόπουλο και Σταματη Κατσίμη που στάθηκαν δίπλα μου με στήριξαν και μου μετέφεραν τις αγωνιστικές τους γνώσεις φέρνοντας με στο επίπεδο που βρίσκομαι σήμερα. Έπειτα θα ήθελα να πω ενα μεγάλο ευχαριστώ στον Σταμάτη Λένη και την ομάδα του καθως τα τελευταια χρόνια που ζω στο εξωτερικο προσέχω τη φυσική μου κατασταση με βάση αυτά που έζησα και έμαθα μέσα απο τις προπονήσεις που έκανα μαζί του.

«Επίσης, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Γιάννη Μάριο Παπαδόπουλο και όλη την ομάδα της COSMOTE TV που στάθηκαν δίπλα μου από την πρώτη στιγμή σε αυτή την πορεία και προβάλουν πάντα την προσπάθεια μου ξεκινώντας από την Αγγλία το 2016 έως και σήμερα.

«Τέλος, ένα μεγάλο ευχαριστώ στους αφανείς συμπαραστάτες της προσπάθειας αυτής και στην οικογένεια μου που είναι πάντα δίπλα μου και πιστεύει σε εμένα απο την αρχή αυτου του ταξιδιού.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που οι προσπάθειες μου όλα αυτα τα χρόνια ανταμείφτηκαν και αισθάνομαι μεγάλη υπερηφάνεια θα είμαι ο πρωτος που θα εκπροσωπήσει τον Ελληνικό μηχανοκίνητο αθλητισμό στην Αμερική.

«Σας ευχαριστώ όλους που με στηρίζετε και σας υπόσχομαι οτι θα συνεχίσω να ανεβαίνω μέχρι να καταφέρω το απόλυτο.

«Επόμενη στάση: Φλόριντα»