O Valentino Rossi εργοστασιακός οδηγός της BMW M Motorsport - Πού θα αγωνιστεί


Ο Valentino Rossi συνεχίζει τους αγώνες με αυτοκίνητα GT3, και γίνεται εργοστασιακός οδηγός της BMW M Motorsport ενόψει 2023.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ - ΦΩΤΟ: BMW
  • 22/12/2022

Η καριέρα του Valentino Rossi μετά το MotoGP δεν αποτελείται από ξεκούραση και ελεύθερο χρόνο.

Ο Ιταλός, στα 43 προς 44 χρόνια της ζωής του, δεν αφήνει ποτέ το γκάζι - κι ας είναι πλέον ένα πεντάλ στο πόδι.

Μετά την πρώτη του επαφή με τα GT3 μέσω της WRT, ο 9κις πρωταθλητής στους δύο τροχούς συνεχίζει την καριέρα του στους αγώνες με αυτοκίνητα, και ακολουθεί την WRT που πλέον συνεργάζεται με την BMW.

Κάπως έτσι, ο Rossi έγινε εργοστασιακός οδηγός της BMW M Motorsport και θα οδηγεί τη M4 GT3 Fanatec GT World Challenge Europe και στις 12 ώρες του Bathurst.

«Ο Valentino Rossi δεν χρειάζεται συστάσεις. Ως ένας από τους πιο επιτυχημένους αναβάτες μοτοσυκλέτας όλων των εποχών, έγραψε ιστορία. Οι επιτυχίες του στην πίστα και η προσωπικότητά του δικαίως τον έχουν κάνει ζωντανό θρύλο», δήλωσε ο Andreas Roos, επικεφαλής της BMW M Motorsport. «Αλλά ο Valentino έχει αποδείξει ότι είναι επίσης ένας εξαιρετικός δρομέας στους τέσσερις τροχούς. Έχει δείξει ότι οι αγώνες αυτοκινήτων έχουν γίνει το δεύτερο σπίτι του μηχανοκίνητου αθλητισμού και φέρνει όλο του το πάθος, τις δεξιότητες και τη δέσμευσή του σε αυτό το νέο κεφάλαιο της καριέρας του. Είναι φανταστικό που ο Valentino θα ενταχθεί στην οικογένεια BMW M Motorsport ως νέος οδηγός της δουλειάς του επόμενου έτους. Ανυπομονούμε πραγματικά να συνεργαστούμε – καλώς ήρθες Vale!»

«Είμαι πολύ περήφανος που γίνομαι επίσημος οδηγός BMW M works και είναι μια μεγάλη ευκαιρία", είπε ο Rossi. «Πέρυσι άρχισα να αγωνίζομαι σοβαρά με αυτοκίνητα και τελείωσα την πρώτη μου σεζόν με την ομάδα WRT με την οποία τα πήγαινα πολύ καλά, και είμαι πολύ χαρούμενος που η ομάδα επέλεξε την BMW M Motorsport ως νέο συνεργάτη. Είχα ήδη την ευκαιρία να δοκιμάσω την BMW M4 GT3 δύο φορές και η αίσθηση με το αυτοκίνητο είναι πολύ καλή. Νομίζω ότι θα μπορούσαμε να είμαστε ανταγωνιστικοί την επόμενη σεζόν. Επίσης, η BMW M Motorsport μου έδωσε την ευκαιρία να αγωνιστώ με δύο πολύ δυνατούς οδηγούς την επόμενη χρονιά, τον Maxime Martin και τον Augusto Farfus. Έχω ακόμα πολλά να μάθω και να βελτιώσω, αλλά ελπίζω να είμαι στο ύψος των περιστάσεων και αρκετά γρήγορος για να παλέψω στους αγώνες.»