Οι αμαζόνες της Jeep επιστρέφουν στο Rebelle Rally για να υπερασπιστούν την κυριαρχία τους


Η Jeep επιστρέφει και φέτος στο Rebelle Rally υποστηρίζοντας τρία γυναικεία πληρώματα σε μια εκτός δρόμου περιπέτεια άνω των 2.300 km.

  • 30/9/2022

Έχοντας με το Plug-in Hybrid Wrangler 4xe κατακτήσει για πρώτη φορά τη νίκη στο θεσμό με ένα εξηλεκτρισμένο μοντέλο, η Jeep επιστρέφει και φέτος στο Rebelle Rally υποστηρίζοντας τρία γυναικεία πληρώματα σε μια εκτός δρόμου περιπέτεια άνω των 2.300 km.

To 2021, η Jeep, με το Plug-in Hybrid Wrangler, απέδειξε στην πράξη ότι το 4xe είναι το απόλυτο 4x4, κατακτώντας τη νίκη στο Rebelle Rally για πρώτη φορά με ένα εξηλεκτρισμένο μοντέλο στην ιστορία του θεσμού. Το Rebelle Rally είναι μια σκληρή περιπέτεια στην έρημο της Νεβάδα, αποκλειστικά για γυναικεία πληρώματα και φέτος, η Jeep επιστρέφει για να υπερασπιστεί τη νέα εξηλεκτρισμένη εποχή και στις εκτός δρόμου διαδρομές, υποστηρίζοντας τρία πληρώματα που θα οδηγήσουν το Wrangler 4xe.

Tο Wrangler έχει διαπρέψει επί σειρά ετών στο Rebelle Rally. Την περσινή χρονιά τις δύο πρώτες θέσεις κατέκτησαν πληρώματα με το εξηλεκτρισμένο Wrangler 4xe, ενώ το βάθρο συμπλήρωσε ένα «συμβατικό» Wrangler.  Σε αυτή την περιπέτεια των 2.300 και πλέον χιλιομέτρων, η αντοχή, η ισχύς και η αποτελεσματική τετρακίνηση κάνουν τη διαφορά, με το υβριδικό σύστημα 4xe να αποδεικνύει με εμφατικό τρόπο ότι παράλληλα με το πλέον αποδοτικό και τεχνολογικά προηγμένο στην ιστορία του μοντέλου, το Wrangler 4xe, είναι και το πλέον ικανό. 

«Με τη μάρκα Jeep  να συνεχίζει την πορεία της ώστε να αποτελεί την κορυφαία εξηλεκτρισμένη μάρκα 4x4 στον κόσμο, το Rebelle Rally αποτελεί το απόλυτο πεδίο δοκιμών για τις ηλεκτρικές μας δυνατότητες», σημείωσε ο κ. Jim Morrison, Επικεφαλής της Jeep στη Β. Αμερική. «Φέτος, στηρίζουμε τρεις συμμετοχές που αποτελούνται από εκπληκτικές γυναίκες, συμπεριλαμβανόμενων και των περσινών νικητριών, Nena Barlow και Teralin Petereit

Το Rebelle Rally δημιουργήθηκε το 2015 και αποτελεί τον πρώτο αγώνα off-road αποκλειστικά για γυναίκες στις Η.Π.Α. Η δεκαήμερη απαιτητική περιπέτεια δοκιμάζει τα πληρώματα και τα αυτοκίνητα. Εκτός από τα δύσκολα εδάφη της ερήμου, τα πληρώματα θα πρέπει να πλοηγήσουν τα οχήματα τους χωρίς τη χρήση ηλεκτρονικών συστημάτων, στηριζόμενα σε παραδοσιακά βοηθήματα, όπως μαγνητικές πυξίδες και χάρτες.

«Η Jeep πιστεύει και στηρίζει το Rebelle Rally από την αρχή της δημιουργίας του», δήλωσε η κ. Emily Miller, ιδρυτικό μέλος του Rebelle Rally. «Προοδευτικά εμπλέκουμε στην οργάνωση μας και το κομμάτι της εξηλεκτρισμένης κίνησης. Αυτό είναι το μέλλον της αυτοκίνησης και το Rebelle είναι το απόλυτο πεδίο δοκιμών

Στη φετινή διοργάνωση θα υπάρχουν 60 συμμετοχές από 24 χώρες. Από τις 6 έως και τις 15 Οκτωβρίου θα προσπαθήσουν να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες που κρύβει η διαδρομή, η οποία ξεκινά από το Incline Village της Νεβάδα και τερματίζει στους διάσημους Imperial Sand Dunes της Νότιας Καλιφόρνια.

Τα τρία Jeep Wrangler 4xe που υποστηρίζονται από τη μάρκα διαθέτουν το Plug-in Hybrid σύστημα που συνδυάζει έναν 2λιτρο Turbo βενζινοκινητήρα με δύο ηλεκτροκινητήρες, συνολικής απόδοσης 380 ίππων και 637Nm ροπής. Παράλληλα το Wrangler 4xe διαθέτει σύστημα κατ’ επιλογής κίνησης και στους τέσσερις τροχούς, αλλά και δυνατότητα κίνησης αμιγώς ηλεκτρικά για έως και 50χλμ. Στο σύνολο της, η σειρά Wrangler 4xe, διαθέτει τη διάκριση «Trail Rated» που πιστοποιεί τις κορυφαίες εκτός δρόμου δυνατότητες του μοντέλου.

Η συμμετοχή στο Rebelle Rally, τον αγώνα εκτός δρόμου που καλύπτει τη μεγαλύτερη απόσταση στις Η.Π.Α., δίνει τη δυνατότητα στη Jeep να δοκιμάσει στην πράξη την αντοχή και την απόδοση του δημοφιλούς εξηλεκτρισμένου Wrangler.