Οριστικοποιήθηκε το πρόγραμμα της Superleague Formula


Η Superleague Formula, στην οποία παίρνει μέρος και ο Ολυμπιακός, ανακοίνωσε το οριστικό καλεντάρι για το 2011. Με αγώνες σε τέσσερεις ηπείρους, το Πρωτάθλημα εξελίσσεται σε διοργάνωση διεθνούς εμβέλειας.

  • 5/5/2011

Η Superleague Formula, στην οποία παίρνει μέρος και ο Ολυμπιακός, ανακοίνωσε το οριστικό καλεντάρι για το 2011. Με αγώνες σε τέσσερεις ηπείρους, το Πρωτάθλημα εξελίσσεται σε διοργάνωση διεθνούς εμβέλειας.

Η έναρξη της τέταρτης σεζόν θα πραγματοποιηθεί στο Assen της Ολλανδίας, το διήμερο 4/5 Ιουνίου, ενώ τον Ιούλιο το Πρωτάθλημα θα βρεθεί στο βελγικό σιρκουί του Zolder. 

Η Superleague Formula θα γράψει ιστορία στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, καθώς θα είναι το πρώτο διεθνές Πρωτάθλημα μονοθεσίων που θα διεξαχθεί στην Ρωσία, στην πίστα Smolensk Ring.

Στη συνέχεια, τα σκήπτρα θα πάρει το Πεκίνο για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, όπου θα πραγματοποιηθεί ο τέταρτος γύρος της σεζόν.

Η Superleague Formula θα κάνει την παρθενική της εμφάνιση στην Νότιο Αμερική με δύο ξεχωριστά Grand Prix, τα οποία θα πραγματοποιηθούν στην Βραζιλία.

Η Μέση Ανατολή θα είναι ο επόμενος σταθμός του Πρωταθλήματος, ενώ το μεγάλο φινάλε της σεζόν θα πραγματοποιηθεί στην Νέα Ζηλανδία, την τέταρτη ήπειρο που θα επισκεφθεί η Superleague Formula το 2011.

«Η Superleague Formula αποτελεί πλέον μια πραγματικά διεθνή διοργάνωση, κάτι που ήταν στην κορυφή των στόχων μας από την δημιουργία του Πρωταθλήματος», δήλωσε ο Robin Webb, Διευθυντής του Αγωνιστικού Τμήματος της Superleague Formula και πρόσθεσε: «Αν κάποιος μου έλεγε πριν από ένα χρόνο ότι θα διοργανώναμε ένα πραγματικά 'Παγκόσμιο Κύπελλο' σε τέσσερεις ηπείρους, θα μου ήταν πολύ δύσκολο να το πιστέψω. Η εξέλιξη αυτή με κάνει εξαιρετικά υπερήφανο για το Πρωτάθλημα, τους οδηγούς, τις ομάδες, τους χορηγούς και όλους όσους βρίσκονται πίσω από αυτή την επιτυχία. Μας φέρνει μπροστά σε ένα τεράστιο παγκόσμιο κοινό και μας δίνει γερές βάσεις για το 2012».

Αναλυτικά το πρόγραμμα του 2011:
GP Ολλανδίας - Assen / 4-5 Iουνίου
GP Βελγίου - Zolder / 16-17 Ιουλίου
GP Ρωσίας - Smolensk / 10-11 Σεπτεμβρίου
GP Κίνας - Πεκίνο / 24-25 Σεπτεμβρίου
GP Βραζιλίας - Curitiba / 15-16 Οκτωβρίου
GP Λατινικής Αμερικής - Goiania / 22-23 Οκτωβρίου
GP Mέσης Ανατολής - ??? / 12-13 Νοεμβρίου
GP Nέας Ζηλανδίας - Taupo / 10-11 Δεκεμβρίου