Όταν ο νέος πρόεδρος της FIA έκανε "σμπαράλια" την R28 του Fernando Alonso (video)


Η εμπειρία του Mohamed Ben Sulayem από την κατάκτηση 14 πρωταθλήματων ράλι στην Μέση Ανατολή δεν αποδείχτηκε αρκετή το 2009 για να αποτρέψει μια σφοδρή σύγκρουση οδηγώντας το μονοθέσιο της Renault. Για καλή του τύχη κατάφερε να βγει από το cockpit αλώβητος.

  • 2/1/2022

Ο Fernando Alonso δεν έχει και τις… καλύτερες αναμνήσεις από το νέο "αφεντικό" της FIA Mohamed Ben Sulayem  ο οποίος το 2009 έκανε "σμπαράλια" ένα πανομοιότυπο μονοθέσιο της R28 με το οποίο ο Ισπανός είχε πάρει δύο νίκες την προηγούμενη σεζόν της Formula 1 (Σιγκαπούρη και Ιαπωνία). Ευτυχώς για τον νέο παράγοντα, μετά την σύγκρουση, κατάφερε να βγει από το μονοθέσιο χωρίς να έχει υποστεί τον παραμικρό τραυματισμό.

Το σκηνικό εκτυλίχθηκε στο πλαίσιο έκθεσης στην πίστα του Ντουμπάι όπου μεταξύ των εκδηλώσεων είχε προγραμματιστεί ένα drag race μεταξύ της R28 και ενός Ford GT40. Στο cockpit του μονοθεσίου καθόταν ο Mohamed Ben Sulayem που είχε ήδη διαγράψει μια λαμπρή πορεία στους αγώνες ράλι της Μέσης Ανατολής έχοντας κατακτήσει 14 πρωταθλήματα. Αυτή η εμπειρία δεν έδειχνε ότι κάτι μπορεί να πάει στραβά στην ευθεία όπου θα επιτάχυναν οι δύο οδηγοί. Λίγα δευτερόλεπτα μετά την εκκίνηση, όμως, οι προβλέψεις ανατράπηκαν, με την R28 να χάνει απότομα την πορεία της και να προσκρούει με δύναμη πάνω στον δεξιό τοίχο.

Στην συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε ο Mohamed Ben Sulayem εμφανίστηκε έκπληκτος από την συμπεριφορά του μονοθεσίου χωρίς να μπορεί να δώσει κάποια εξήγηση στο τι πήγε στραβά. Δίπλα του βρισκόταν ο νούμερο 2 οδηγός της Renault  εκείνη την εποχή Nelson Piquet jr που προσπάθησε να τον δικαιολογήσει δηλώνοντας πως ένα ανάλογο περιστατικό είχε συμβεί την ίδια χρονιά σε έναν νεαρό οδηγό της ομάδας.

Δείτε το video…