Όχι μόνο για το χώμα: Το νέο Subaru WRX ετοιμάζεται να κατακτήσει τις 24 ώρες του Nurburgring


Η Subaru Tecnica International ετοιμάζεται να κατέβει στον θρυλικό 24ωρο αγώνα του Nurburgring Nordschleife με ένα άκρως αγωνιστικό Subaru WRX στην κατηγορία SP4T.

  • ΦΩΤΟ: SUBARU INTERNATIONAL TECNICA - INSTAGRAM
  • 6/5/2023

Παρόλο που δεν πρόκειται να υπάρξει νόμιμη για το δρόμο έκδοση STI του νέου Subaru WRX, όμως η Subaru Tecnica International έκανε τα... μαγικά της και δημιούργησε μία ειδική έκδοση του μοντέλου για τις 24 ώρες του Nurburgring.

Το μόνο που χρειαζόταν το δημιούργημα των Ιαπώνων ήταν ένα αγωνιστικό livery και μερικές αεροδυναμικές προσθήκες, και το αποτέλεσμα είναι πράγματι πανέμορφο. Το WRX θα αγωνιστεί στην κατηγορία SP4T, η οποία «φιλοξενεί» αποκλειστικά οχήματα με turbo και κινητήρα με χωρητικότητα από 2,0 έως 2,6 L.

Έτσι, φέρει έναν flat τετρακύλινδρο κινητήρα FA24 χωρητικότητας 2,4 L, ο οποίος αποδίδει 375 ίππους και 590 Nm ροπής. Μία αρκετά σημαντική αύξηση στην ιπποδύναμη, αν αναλογιστεί κανείς ότι το συμβατικό μοντέλο αγγίζει τους 271 ίππους και τα 363 Nm ροπής. Τον κινητήρα συνοδεύει ένα σειριακό κιβώτιο ταχυτήτων με 6 σχέσεις, με το WRX να διατηρεί την κίνηση σε όλους τους τροχούς.

Τις 24 ώρες θα προσπαθήσουν να ολοκληρώσουν GT3, GT4, TCR και TC οχήματα, ενώ η κατηγορία SP4T αποτελείται από μόλις τρία οχήματα φέτος: Το WRX και δύο Porsche 718 Cayman. Συνολικά, 136 θα ξεκινήσουν τους κινητήρες τους στις 20 Μαΐου, με το WRX της STI να στοχεύει για τη νίκη.

Φυσικά, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Subaru είναι βασικός συμμετέχων του αγώνα, κερδίζοντας έτσι αρκετή εμπειρία, αφού έχει αγωνιστεί στις 24 ώρες του Nurburgring 14 φορές από το 2008, με εξαίρεση το 2020 και το 2021 εξαιτίας της πανδημίας του COVID-19. Στην περσινή έκδοση του αγώνα η ομάδα δεν κατάφερε να τερματίσει, οπότε η φετινή της προσπάθεια θα είναι σίγουρα συναρπαστική.